A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ПРО МЕДИЧНІ ОГЛЯДИ ПРАЦІВНИКІВ

Дата: 28.01.2021 11:37
Кількість переглядів: 265

Фонд соціального страхування України (далі — ФССУ) інформує, що протягом 9 місяців 2020 року було діагностовано 3 695 професійних захворювань.

Начальник управління профілактики страхових випадків виконавчої дирекції ФССУ Сергій Таровик повідомляє: «Професійні захворювання зазвичай є наслідком тривалого шкідливого впливу на організм людини, вони не розвиваються миттєво. Тож якщо медичний огляд, датований роком тому, давав висновок, що людина здорова, а сьогодні в неї діагностують хворобу органів дихання, то, скоріш за все, медогляд було проведено неякісно. Як наслідок, роботодавець не вжив відповідні оздоровчі заходи, які могли б упередити розвиток хвороби, не модернізував обладнання тощо».

 Наразі несвоєчасне виявлення ранніх ознак гострих і хронічних профзахворювань (отруєнь) при проведенні медоглядів не дає можливості роботодавцю своєчасно запровадити необхідні профілактичні оздоровчі заходи щодо збереження здоров’я працівників та скорочує термін працездатності співробітників.

 Основними чинниками, через які виникли професійні захворювання за 9 місяців 2020 року, є:

  • недосконалість технологічного процесу — 31,9%;
  • невикористання засобів індивідуального захисту — 11,6%;
  • недосконалість механізмів та робочого інструменту — 10,3% від їх загальної кількості.

Міністерство охорони здоров’я України поінформувало Фонд соціального страхування про початок розробки нової редакції проєкту наказу, який буде регулювати діяльність, пов’язану з проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.

 ФССУ нагадує, що попередній та періодичний медогляди є обов’язковими для всіх працівників, зайнятих на важких, зі шкідливими або небезпечними умовами праці роботах, де є потреба у професійному доборі, а також для усіх осіб віком до 21 року незалежно від умов праці. Організація проходження медоглядів здійснюється коштом роботодавця. За результатами медичних оглядів він зобов’язаний у повному обсязі провести відповідні оздоровчі заходи, визначені в заключному акті, а також усунути причини,  які призводять до професійних захворювань (отруєнь).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь