A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Навчання ДСНС

Дата: 01.11.2018 09:56
Кількість переглядів: 742

                Фото без опису

31 жовтня з метою оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з несприятливими погодними умовами, 15-ї державною пожежно-рятувальною частиною Головного управління ДСНС України у Рівненській області організовано та проведено спільні навчання на тему: «Управління діями органів управління і сил Корецької районної ланки Рівненської територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту України у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій спричинених несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду 2018/2019 року, мінімізації їх негативного впливу та забезпечення оперативного реагування на них». У навчаннях взяли участь керівний та особовий склад ДПРЧ-15 ГУ ДСНС України у Рівненській області, представники районної влади та працівники Корецького РЕМу ПрАТ “ Рівнеобленерго”.

           Фото без опису

Згідно ввідної  сталося пошкодження трансформатора Т-2 потужністю 16 МВт на підстанції 35/10 Корець № 20, в результаті чого відбувся витік  2000 літрів масла з виникненням умовної низової пожежі навколо нього. Дана ситуація спричинила відключення від енергопостачання м. Корець, вежу радіорелейного зв’язку та Корецького РЕМу.

              Фото без опису

За даною ввідною було повідомлено про подію диспетчером РЕМу чергового диспетчера ДПРЧ-15, яким направлено черговий караул підрозділу до місця виклику. По прибутті персонал РЕМу надав письмовий допуск до гасіння пожежі та допоміг провести заземлення пожежної техніки та ствола ГПС-600, який був поданий черговим караулом на гасіння. Особовий склад працював в діелектричних засобах з дотриманням правил безпеки праці при гасінні об’єктів енергетики.

               Фото без опису

На місці виникнення події було створено штаб з ліквідації НС, який очолив представник Корецької РДА до якого увійшло керівництво ДПРЧ-15 та Корецького РЕМу. Після ліквідації умовної пожежі штабом з ліквідації НС опрацьовувалися питання перемикання по лініях 10 кВ від інших підстанції та тимчасової подачі електропостачання на знеструмлені ділянки енергомережі, а також вирішувалося питання проведення відновлювальних робіт на підстанції з залученням лабораторії та служби БЦР ПрАТ «Рівнеобленерго».

Мета спільних навчань була досягнута, а практичне виконання спільних заходів стало підтвердженням готовності до реагування на НС в системах життєзабезпечення.

 

Фахівець (з оперативного реагування та цивільного захисту) ДПРЧ-15 ГУ ДСНС України у Рівненській області капітан служби цивільного захисту  О. Пасічник


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь