A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

РІДНІЙ РІЧЦІ – НА ПІДМОГУ

Дата: 18.03.2019 10:32
Кількість переглядів: 682

Традиційно навесні по всій Україні поводиться масштабна природоохоронна акція «Нерест», яка пов’язана з періодом розмноження риб. І від того, як пройде цей процес, залежить збереження рибних запасів у річках і озерах, а іноді й навіть існування деяких видів риби.

15 березня 2019 року у сесійній залі міської ради відбулися робочі збори рибалок міста за участю міського голови Людмили Дмитрук, Петра Павловського, державний інспектор з охорони навколишнього середовища Поліського округу та Юрія Несена, заступника начальника Корецького відділення поліції.

Міським головою було піднято декілька важливих питань, які стосувались рибного браконьєрства, замулення та заростання річки Корчик, злив у річку каналізаційних вод з приватних домогосподарств та недотримання санітарної зони по берегах (розорення під городництво), засмічення берегів річки рибалками. Одне з основних піднятих питань – зарибнення р.Корчик, яке планується провести  22 березня.

Присутніми було підтримано ініціативу міської ради по зарибненню річки та долучення фінансово всіх небайдужих. В свою чергу з міського бюджету також виділено кошти  в сумі 7 тисяч грн.

На зборах було прийнято рішення про створення ініціативної групи рибалок (у кількості 7 чоловік) та проведення рейдів за підтримки нацполіції міста для боротьби з незаконним способом вилову риби, особливо в нерестовий період.

Нагадуємо, що у період весняно-літньої заборони дозволяється любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега на спеціально визначених місцях.

За порушення правил рибальства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність, а саме:

  • згідно ст. 85 ч.3 КУпАП за вчинення порушень передбачена відповідальність від попередження до накладення штрафу: на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-170 грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 - 510 грн.);
  • згідно ст. 85 ч. 4 за грубе порушення правил рибальства тягне за собою  накладення штрафів: на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-680 грн.) і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-850 грн.) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Пам’ятаймо! Водна живність у водоймах загального користування (річках, озерах, ставках, водосховищах, морях ) – наша з Вами спільна власність. І саме ми з Вами повинні використовувати її ощадливо і чесно (ловити на звичайну вудочку), щоб не виловити дощенту і не залишити дітям і онукам лише згадку про рибу!

Корецька міська рада закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства України. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номерами:

Павловський Петро Петрович, державний інспектор з охорони навколишнього середовища Поліського округу  – 096 613 20 65;

Романюк Степан Ростиславович – старший дільничний офіцер поліції м.Корець – 096 400 60 52;

Палюх Ігор Васильович – старший дільничний офіцер поліції м.Корець – 0984122362.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь