A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Дата: 23.07.2019 12:37
Кількість переглядів: 685

Фото без опису

З 01 жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 373 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі”.

Монетизація пільг передбачає перехід від розрахунків бюджету з підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг до виділення коштів для сплати цих послуг напряму отримувачам.

До початку монетизації пільги призначалися виходячи з фактично спожитої послуги, але не більше соціальних нормативів. Після її вступу в силу пільги будуть нараховуватися за соціальними нормативами, встановленими по кожному виду послуги. Це покликано підвищити ефективність і забезпечити прозорий механізм надання пільг. А також - стимулювати громадян до економного споживання. Якщо спожили менше нормативу, то зекономлені гроші пільговики зможуть використовувати на власний розсуд.

Одночасно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі: готівкова і безготівкова.

 

Грошова безготівкова форма.

Пільги у грошовій безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі. Для цього АТ “Ощадбанк” вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально.

АТ “Ощадбанк” здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ “Ощадбанк”.

Такий механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності окремих категорій громадян, перш за все, людей похилого віку, які не мають можливості витрачати сили і час на оплату житлово-комунальних послуг.

Грошова готівкова форма.

За бажанням пільговиків виплата пільги може здійснюватися у грошовій готівковій формі.

Для цього пільговик відкриває поточний рахунок в АТ “Ощадбанк” та до 15 жовтня звертається до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичного проживання із заявою, у якій зазначаються реквізити поточного рахунка, відкритого в АТ “Ощадбанк”.

Кошти готівкою будуть надходити на особисті рахунки пільговиків в АТ “Ощадбанк”, які зможуть зняти їх з власного рахунку у будь-який час та провести оплату за житлово-комунальні послуги у зручний спосіб.

Важливо.

Пільговики, яким надається пільга у грошовій готівковій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, виплаченої таким пільговикам готівкою.

У разі отримання від управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340,0 грн), у пільговиків, які отримують пільгу у грошовій готівковій формі, надалі виплата пільги здійснюється у грошовій безготівковій формі.

 

За інформацією Управління соціального захисту населення Корецької райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь