A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ВІДБУЛАСЬ ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 12.11.2019 09:00
Кількість переглядів: 512

В період з 12 по 15 листопада 2019 року очікується розгляд у Верховній Раді України поданий Урядом проект Державного бюджету на 2020 рік.

З метою захисту інтересів територіальної громади 11 листопада 2019 року відбулася позачергова тридцять дев’ята сесія Корецької міської ради сьомого скликання.

Фото без описуДепутати підтримали звернення Асоціації міст України про приєднання до Всеукраїнської акції «Поверніть гроші громадам!» та прийняли рішення про звернення до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О., Прем’єр-міністра України Гончарука О.В. щодо фінансового забезпечення потреб мешканців громади м.Корець Рівненської області у 2020 році.

Фото без опису

Текст звернення подаємо нижче:

                Голові Верховної ради України,

                Разумкову Д.О.

 

                Прем’єр-міністру України

                Гончаруку О.В.

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Корецької міської ради Рівненської області

щодо фінансового забезпечення потреб мешканців громади

м.Корець Рівненської області у 2020 році

 

Оприлюднений 05.11.2019 року на сайті Верховної Ради України поданий урядом проект Державного бюджету на 2020 рік зменшує доходи місцевого самоврядування всупереч тому, що протягом останніх років значно збільшені повноваження та сфери відповідальності громад.

Передбачений місцевим бюджетом ресурс не дозволить органам місцевого самоврядування виконувати власні та делеговані повноваження, унеможливить надання якісних послуг громадянам у повному обсязі.

Враховуючи значну актуальність вказаного вище питання, від імені територіальної громади ми, депутати Корецької міської ради Рівненської області, ЗАКЛИКАЄМО І ВИМАГАЄМО від Вас для недопущення суттєвого обмеження доступу громадянам України в медичному обслуговуванні, соціальному захисті, освіті та ін. відстояти інтереси місцевого самоврядування, а саме:

 

1.  В проекті Державного бюджету України на 2020 рік:

1.1. передбачити норму про зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні пального та частини акцизного податку з ввезеного на митну територію України пального до місцевих бюджетів у 2020 році пропорційно незалежно від розміщення АЗС та спрямувати 20% коштів дорожньої субвенції до бюджетів міст обласного, районного значення та об’єднаних територіальних громад та передбачити формульний підхід щодо розподілу таких коштів між цими бюджетами;

1.2. встановити розмір освітньої субвенції на 2020 рік в достатньому розмірі, що врахує підвищення заробітної плати педагогічним працівникам, а також компенсацію з державного бюджету в достатньому розмірі на підвищення заробітної плати педагогічним працівникам дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти, тренерів-викладачів дитячо-юнацьких спортивних шкіл;

1.3. забезпечити оплату з державного бюджету гарантованих державою пільг, зокрема, пільг на проїзд та комунальні послуги;

1.4. передбачити на 2020 рік додаткову дотацію на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я в достатньому розмірі – на рівні країни в обсязі не менше 20 млрд грн, – та її формульний розподіл між районними бюджетами, бюджетами ОТГ та міст обласного та районного  значення.

 

2. Перерахувати кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам виділені згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України №500-р «Про деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», щоб дати можливість органам місцевого самоврядування  зареєструвати заборгованість по виконаних роботах у 2019 році.

 

3. Розблокувати кошти за серпень та вересень 2019 року, виділені згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України №500-р «Про деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій».

 

4. При неповному використанні  коштів, виділених згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України №500-р «Про деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», перевести їх у перехідні на 2020 рік.

 

5. Не  передбачати пільг з податку на землю та інших податкових та обов’язкових платежів у 2020 році, щоб суттєво не зменшити  дохідну частину місцевих бюджетів.

 

 

                                                          Прийнято на 39-й позачерговій сесії

                                                                             Корецької міської ради сьомого скликання

                                                           (рішення від 11.11.2019 № 1345)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь