Корецька міська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ!

Дата: 13.11.2019 15:00
Кількість переглядів: 899

Фото без опису Повідомлення про намір введення абонентської плати за обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами!

Відповідно до постанови КМУ від 21.08.2019 №808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами» та наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів пр. намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» КП «Корецьжитловодоканал» Корецької міської ради інформує наступне:

Обґрунтування причин необхідності встановлення абонентської плати на послуги, які надає  КП «Корецьжитловодоканал» Корецької міської ради у 2019 році, а саме:

- з поводження з побутовими відходами,;

- централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Основним джерелом доходів підприємства є реалізація послуг з поводження з побутовими відходами, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення  населенню, бюджетним установам та іншим споживачам. Тому фінансовий  стан підприємства значною мірою залежить від рівня тарифів на ці послуги.

На сьогоднішній день в діючих тарифах не враховані витрати, які несе безпосередньо підприємство при наданні послуг і які будуть враховані при встановленні абонентської плати, а саме такі витрати:

пов’язаних з укладанням договору про надання комунальної послуги;

здійснення розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягнення плати за спожиті комунальні послуги;

витрат на обслуговування вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання відповідної комунальної послуги у квартирах (приміщеннях) багатоквартирного будинку.

1. Розрахунок граничного розміру абонентської плати на одного абонента для послуг з поводження з побутовими відходами, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами (далі – граничний розмір плати), визначається за формулою:

РПгрн=ЗПмін×СДсер×Кжкп×К,

де РПгрн  – граничний розмір плати, гривень в місяць на одного абонента;

ЗПмін  – законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати на відповідну дату, гривень;

СДсер  – середній кількісний склад домогосподарства, що становить 2,58 осіб;

Кжкп  – коефіцієнт середнього по Україні розміру витрат домогосподарств на оплату житлово-комунальних послуг, що становить 0,15;

К  - коефіцієнт відшкодування домогосподарством витрат, понесених виконавцем комунальних послуг при наданні цих послуг у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, та віднесених до плати за абонентське обслуговування, що становить:

0,019 – для виконавців послуг з постачання теплової енергії та/або послуг з постачання гарячої води, з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення;

0,009 – для виконавця послуг з поводження з побутовими відходами.

Звідси граничний розмір абонентської плати на одного абонента для послуги з поводження з побутовими відходами, що надається споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами, становитиме:

РПгрнТПВ=4173,0×2,58×0,15×0,009=14,53 грн

Тоді граничний розмір абонентської плати на одного абонента для послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що надається споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами, становитиме:

РПгрнТПВ=4173,0×2,58×0,15×0,019=30,68 грн

Враховуючи податок на додану вартість у розмірі 20%, то граничний розмір абонентської плати на одного абонента для послуги з поводження з побутовими відходами, що надається споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами, становитиме 17,44 грн.

Враховуючи податок на додану вартість у розмірі 20%, то граничний розмір абонентської плати на одного абонента для послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що надається споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами, становитиме 36,82 грн.

Для уникнення плутанини та спрощення розрахунків КП «Корецьжитловодоканал» Корецької міської ради пропонує встановити  розмір абонентської плати на одного абонента для послуги з поводження з побутовими відходами, що надається споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами у розмірі 17,00 грн та абонентську плати на одного абонента для послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що надається споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами у розмірі 36,00 грн.

Зауваження та пропозиції фізичних та юридичних осіб щодо введення абонентської плати просимо надавати у письмовій формі протягом 10 календарних днів з дня повідомлення споживачів щодо наміру введення абонентської плати на послуги за адресою: 34700, м. Корець, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 21, на електронну пошту korec-voda@ukr.net або за тел. 2-01-37.

Адміністрація КП «Корецьжитловодоканал» Корецької міської ради  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь