A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ В ДОШКІЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ

Дата: 16.12.2019 08:09
Кількість переглядів: 560

З поміж зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим є свято Андрія Первозванного, яке відзначаться ще з часів Київської Русі. Андріївські вечорниці в форматі фольклорного дійства відбулися в дошкільному навчальному закладі (ясла-садок)№3 Корецької міської ради. Дух родинного затишку та домашнього вогнища створила сама зала, оформлена у вигляді української світлиці з необхідними атрибутами: вишитими рушниками та скатертинами, домотканими ходниками, глиняним посудом та домашнім начинням. На учасників чекали український колорит, сюрпризи та позитивні емоції. Господиня заходу повідала присутнім про походження свята і всі занурились в загадкову атмосферу вечорниць. Одне – знати про досвітки з розповідей бабусь, а зовсім інше – особисто відчути красу давніх обрядів.

Святкові  розваги були на будь-які смаки. А яке ж свято без ігор? Присутні брали участь у веселих та цікавих конкурсах .

А які веселощі розгорнулися навколо обрядового хлібу − Калити. Господині спекли великий круглий корж з діркою посередині .  Калиту підвісили на червоній стрічці високо на коцюбі, а хлопці на рогачі    навипередки стрибали та її відкушували. Справа була непроста, адже все супроводжувалось жартами та різноманітними витівками. Врешті-решт Калиту розділили на шматки та роздали всім гостям.

Було гамірно та весело, дзвенів сміх та лунали жарти, і жоден з присутніх не нудьгував. Всі відчули атмосферу справжнього українського життя та особливості цього свята!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь