A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ЩОДО ДОДЕРЖАННЯ ТЕХНОГЕННОЇ ТА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

Дата: 26.12.2019 08:45
Кількість переглядів: 638

 

24 грудня 2019 року на засіданні колегії райдержадміністрації одним із питань було проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням (виконанням) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки закладів, установ та організацій  з масовим перебуванням людей – дитячих садочків, шкіл, професійно-технічних і вищих навчальних закладів, гуртожитків, установ охорони здоров’я та соціального захисту, державних об’єктів критичної і транспортної інфраструктури, у тому числі торговельно-розважальних закладів.

Фото без описуФото без описуНачальник Корецького районного сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області Олександр Боксанчук доповів про таке:

Вранці 4 грудня в Одесі загорівся коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Вогонь спалахнув на третьому поверсі будівлі й швидко розповсюдився на 4000 кв. м. Рятувальники евакуювали близько 40 осіб. В пожежі загинуло 16 в т.числі 1 рятувальник, 32 людини постраждало.

За висновками урядової комісії, основна версія виникнення пожежі у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де загинули 16 осіб - займання побутового електрообладнання, яке виникло на третьому поверсі коледжу, приміщення обігрівались електроприладами.

Згідно з висновками комісії, після цього пожежа поширилася на інші поверхи. Люди не могли евакуюватись, тому що один із виходів був зачинений.

"Це сталося через недбале ставлення керівництва та персоналу коледжу, які систематично ігнорували обов’язкове забезпечення протипожежного захисту та вимог пожежної безпеки, передбачені законодавством. Вони свідомо порушували норми утримання евакуаційних шляхів та експлуатації електрообладнання".

Директорці Одеського коледжу, в якому сталася смертельна пожежа, вручили підозру у службовій недбалості.

Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України від 11.12.2019                  № 44205/1/1-19 та протокольного рішення засідання кабінету Міністрів України від 06.12.2019 (витяг з протоколу № 23), починаючи із грудня 2019 року невідкладно будуть здійснюватись позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням (виконанням) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки закладів, установ та організацій  з масовим перебуванням людей – дитячих садочків, шкіл, професійно-технічних і вищих навчальних закладів, гуртожитків, установ охорони здоров’я та соціального захисту, державних об’єктів критичної і транспортної інфраструктури, у тому числі торговельно-розважальних закладів, віднесених до СС-2 та СС-3 класів наслідків (відповідальності) будівель або споруд, розташованих на території Корецького району.

ЦРЛ, Терцентр            – 16-20.12.2019

ВПУ-24                        – 06-10.01.2020

Освіта (школи, НВК) – 13-24.01.2020

Автостанція Корець  – 10-14.02.2020

ДНЗ сільських рад      – 03-28.02.2020

Вололікарня               – 02-06.03.2020

У разі виявлення порушень встановлених законодавством вимог пожежної безпеки чи невиконання приписів про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки застосовувати заходи адміністративного впливу, передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення. Крім того, відповідно до вимог статті 68 Кодексу цивільного захисту України у разі встановлення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та/або здоров’ю людей будуть готуватись звернення до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування  у вигляді повного або часткового зупинення роботи установи.

Під час здійснення позапланових перевірок будуть проводитись практичні тренування з персоналом щодо дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій і пожеж, зокрема стосовно забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей (дітей). Особлива увага буде також звертатись на евакуаційні шляхи і виходи, наявність та працездатність систем протипожежного захисту, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання.

 

Начальник Корецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

підполковник служби цивільного захисту Олександр БОКСАНЧУК


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь