Корецька міська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

БЛАГОУСТРІЙ МІСТА

Дата: 12.03.2020 11:46
Кількість переглядів: 320

З приходом весни наступає сприятлива пора, щоб взятися за впорядкування зелених насаджень на своїх присадибних ділянках.  Та упорядкування не обмежується лише обрізанням верхів дерев, ретельним очищенням  території від сміття й рослинних  рештків.

Необхідно боротися з небезпечним паразитом  - омелою!

Фото без опису

Фото без опису

Дерево, уражене нею, втрачає свої довговічність і декоративність. Омела активно висмоктує соки з дерева, переводячи свого донора в буквальному сенсі на голодний пайок. І через деякий час рослина-господар (і годувальник одночасно) починає хворіти, відставати в рості, слабо плодоносити і чахнути.

Просимо жителів Корця слідувати наступним порадам у боротьбі з цією бідою:

Проста обрізка та видалення самих кущів омели не дасть ніякого результату. На даний момент існує всього лише один ефективний метод - повне видалення омели та уражених частинах дерева, але в залежності від масштабів зараження види санітарної обрізки будуть трохи відрізнятися. Якщо не провести повне видалення уражених частин новий кущ виростає через два-три місяці.

Якщо ураженими омелою є всього кілька гілок, по загальній чисельності, що не перевищують 30% від усієї кількості гілок дерева - в таких випадках досить провести видалення уражених гілок до їх розвилок і глибше, якщо зустрічаються коріння омели. Після такої обрізки крона дерева повинна мати більш менш симетричну форму, щоб уникнути різкої зміни навантажень, що викликаються вітрами і опадами, на кореневу систему.

При рясному ураженні гілок і стовбура дерева доцільно провести повне видалення дерева, щоб уникнути його висихання і переходу в розряд аварійних. Варто відзначити, що уражені омелою гілки і частини стовбура дерев, які піддаються обрізці і видаленню повинні бути моментально спалені або вивезені для спалення в спеціальні місця. Ні в якому разі не можна залишати уражені гілки висихати - омела досить довго зберігає свою життєздатність і це може бути причиною повторного зараження.

Будьмо дбайливими господарями!

 

Працівниками  Корецької міської ради розпочато роботи по облаштуванню освітлення біля центральної бібліотеки міста та Корецького районного історичного музею.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь