A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ДО УВАГИ КОРЧАН!

Дата: 23.03.2020 12:59
Кількість переглядів: 391

Шановні корчани!

Вкотре звертаємось до вас, особливо до тих, хто приїхав з-за кордону! Нажаль ситуація щодо поширення вірусу COVID-19 щоденно загостюється. В Україні вже підтверджено 73 випадки, в тому числі і на території сусідніх областей – Житомирської, Волинської, Тернопільської. Біда зовсім поруч, тому вкотре просимо дотримуватись:

ПАМ’ЯТКА ПРО САМОІЗОЛЯЦІЮ

Самоізоляція - це, в першу чергу, утримання від контакту з іншими для того, щоб зменшити ризик інфікування. Самоізоляція виключає будь-які ситуації, коли ви тісно контактуєте з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше, ніж 2 метри, або тривалістю понад 15 хвилин).

Виключенням є лише звернення за медичною допомогою (тільки після консультації телефоном).

Якщо ви не впевнені, чи потребуєте ви самоізоляції, або не знаєте до кого звернутися, будь ласка, зателефонуйте на гарячу лінію в Корецькому районі (тел. 2-12-00, 0976302101) та на обласну гарячу лінію (тел. 0-800-500-078).

Для кого потрібна самоізоляція?

Самоізоляція потрібна, в першу чергу, якщо:

Ви очікуєте результатів тесту на новий коронавірус COVID-19.

Якщо ви близько контактували з особами, що захворіли на COVID-19.

Якщо ви нещодавно повернулись  з-за кордону і  навіть якщо у вас відсутні симптоми.

 

Скільки триває самоізоляція?

Якщо вам було рекомендовано або ви прийняли рішення про самоізоляцію, вона повинна тривати не менше, ніж 14 днів з дати настання випадку, який став причиною самоізоляції (подорож, контакт з хворим тощо).

Як підготуватись до самоізоляції?

Спробуйте спланувати час самоізоляції так, щоб у вас не виникало необхідності виходити з дому чи приймати відвідувачів т а гостей. Поясність це друзям та родичам, а також обговоріть можливість дистанційної роботи із роботодавцем.

Збережіть контакти вашого лікаря, т а попередньо повідомте його про причини рішення про самоізоляцію, а також оберіть контактну особу з кола ваших друзів або родичів, до кого ви будете звертатись в першу чергу за допомогою.

Що робити, якщо Ви проживаєте не одні.

Якщо ви проживаєте з с ім ’єю чи сусідами, потрібно ізолюватись в окремій кімнаті, яка добре провітрюється.

Якщо є можливість користуватись окремою ванною кімнатою та/або туалетом, а т ак ож готувати їжу та харчуватись окремо - зробіть це.

Не забувайте про загальну гігієну, регулярне миття рук із милом, прибирання, в тому числі вологе прибирання поверхонь, гігієну кашлю, використовуйте одноразові серветки т а хустинки. Під час необхідних контактів із людьми завжди одягайте медичну маску та викидайте її після використання або забруднення.

Якщо у вас є домашні улюбленці, ізолюйте себе від них також, або хоча б максимально мінімізуйте контакт із ними.

Як організувати доставку харчових продуктів?

Спробуйте мінімізувати походи в магазини. Якщо є можливість, попросіть друзів або родичів доставляти Вам продукти харчування та необхідні покупки до вхідних дверей або користуйтесь послугами доставки з дистанційною оплатою.

ІЦо робити, якщо Вам необхідно покинути житло?

Якщо у Вас виникла гостра необхідність покинути місце самоізоляції - одягайте маску та мінімізуйте контакти із людьми. Користуйтесь антисептиком для рук т а дотримуйтесь гігієни кашлю.

Що робити якщо в Вас з ’явились симптоми?

Якщо під час самоізоляції у Вас з ’явились симптоми (кашель, ускладнене дихання, підвищена температура, діарея) - негайно зверніться за медичною допомогою та повідомте про свою історію подорожей т а можливі контакти з особами, хворими на гострі вірусні захворювання.

Стаття 325. Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням

1. Порушення правил т а норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, - карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

{Стаття 325 в редакції Законів № 1125-УІ від 17.03.2009, № 530-ІХ від 17.03.2020).

 

За нинішніх умов та ситуації потрібно не панікувати, а діяти і підтримувати один одного.

 

Звертаємось до свідомих корчан! У разі, якщо ви стали свідком порушення карантинних заходів, або маєте інформацію про людей похилого віку чи хворих, що не можуть самі себе обслуговувати, телефонуйте за номером 0966269780.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь