A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

На Рівненщині стартував другий етап медреформи

Дата: 02.04.2020 08:28
Кількість переглядів: 286

Фото без опису1 квітня стартував  другий етап медичної реформи. Тобто розпочалися зміни у вторинній (спеціалізованій) та третинній (високоспеціалізованій) допомозі пацієнтам.

Детальніше про зміни, які чекають на пацієнтів медзакладів, розповів в.о. начальника управління охорони здоров’я РОДА Олег Вівсянник.

«Тепер до вузьких спеціалістів повинен направляти сімейний лікар, педіатр чи терапевт, з якими підписана декларація. Направлення не потрібне до гінеколога, психіатра, стоматолога і нарколога. Екстрена медична допомога надається безоплатно кожному і незалежно від наявності декларації. У лікарнях надаватимуть різні послуги згідно Програми медичних гарантій», - розповідає Олег Вівсянник.

Загалом Програма медичних гарантій, у порівнянні з медичною субвенцією, збільшує фінансування на цілу низку медичних послуг - гемодіаліз, лікування інсульту та інфаркту, надання акушерської та неонатальної допомоги, онкологічне лікування. Вперше виділені окремі кошти на паліатив (мобільний та стаціонарний) та медичну реабілітацію.

Програма медичних гарантій - перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно. Скористатися ним може кожен громадянин України, а також особи, прирівняні до громадянства.

Національна служба здоров’я має договір з практично усіма комунальними медичними закладами, які надають весь спектр медичної допомоги.

Пацієнт з 1 квітня отримує перелік гарантованих медичних послуг і вільний вибір лікаря не лише на первинці, а і для спеціалізованої допомоги. Відтепер місце реєстрації жодним чином не впливатиме на те, де людина зможе лікуватися. Критерієм вибору місця надання послуги буде наявність медичного обладнання, якість надання послуги та комфорт. НСЗУ заплатить тому медичному закладу, якого обере пацієнт.

«Раніше передбачалося, що фінансуватимуть лікарні за системою – 60% передплата із загального бюджету та 40 % - пакет послуг. Пандемія коронавірусу внесла свої корективи. НСЗУ ініціювало стовідсоткову передплату упродовж наступних трьох місяців», - додав Олег Вівсянник.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь