Корецька міська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

ВАНДАЛІЗМ У КОРЦІ – ВИПАДКОВІСТЬ ЧИ СИСТЕМНІСТЬ?

Дата: 08.05.2020 10:20
Кількість переглядів: 371

Шановна громадо, незважаючи на карантинні заходи, запроваджені урядом в з  метою запобігання поширення корона вірусу COVID-19, вимогою залишатися вдома та мінімалізувати відвідування громадських місць, у нашому місті навпаки – спостерігається «пожвавлення громадської активності» в плані актів вандалізму.

Вандалізм – це тема, що просто до печінок дістала міську владу та мешканців нашого міста! При всіх сьогоднішніх пандемічних та економічних негараздах, усіх життєвих проблемах найбільше обурює те, що на кожному кроці ти бачиш, як будь-які спроби зробити місто гарним і комфортним щоразу наштовхуються на безглузде і невикорінне руйнування.

Сьогодні на схилі в районі «старого мосту» було виявлено зламаною сформовану, доглянуту липку. Невже не шкода молодого деревця та роботи працівників з благоустрою міської ради, які доклали стільки зусиль, щоб воно прийнялось і почало рости?

            Фото без опису

За два тижні, вже вдруге, безвідповідальні водії легковиків створюють ДТП по центральній вулиці міста Київській: біля кованої фігури «Глобус» –  поламано лавку і дерево тую, розбито смітницю;

Фото без описуу районі пам’ятного знаку жертвам Голодоморів – вибито бордюри, пошкоджено тротуар та клумбу.

              Фото без опису

З початком весни ми з вами неодноразово стикаємось з такими актами вандалізму по місту, як: пошкодження контейнерів для збору пластику і скла, баків для сміття, квітниць, дорожніх знаків. Йдучи містом, бачиш понівечені урни та обписані, скалічені лавки, навколо яких – «килимок» із лузги від насіння, недопалків і різнокольорових обгорток.

 Що це? Особистий протест? Вияв неповаги до громади? Безвідповідальність та зневага до громадського майна?  

Термін «вандалізм» походить від назви давньогерманского племені вандалів, що у 455 році розграбували Рим, знищивши також багато пам’ятників античної і християнської культури. Одне з сучасних джерел визначає вандала, як такого, «що навмисно чи внаслідок неуцтва руйнує власність, що належить іншій особі суспільства». Тобто це – хуліган, що псує суспільну, приватну чи комунальну власність. Але що найбільш прикро, що корецькі вандали руйнують там, де самі й живуть!

Таке враження, що все нове діє на декого, як червоне на бика! Але є певна частина оптимізму: можливо, якщо не зупинятися і все ж таки продовжувати благоустрій міста, облаштовувати нові зони відпочинку, то люди потроху звикнуть і менше руйнуватимуть? Адже ж можуть бути красивими і впорядкованими міста у Європі, а ми хіба ж не Європа?.. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь