A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ЗБЕРЕЖЕМО ВРОЖАЙ ВІД ПОЖЕЖ

Дата: 30.06.2020 12:16
Кількість переглядів: 396

Фото без описуНезабаром розпочнеться пора жнив, і проблема недопущення втрат хліба від пожеж у місцях його збирання, зберігання та переробки набуває особливої гостроти. Сьогодні кожен працівник агропромислового комплексу - від керівника господарства до селянина, який працює на полі, - має знати правила пожежної безпеки і дотримуватись їх. Для цього всі трактористи, комбайнери, їх помічники та інші працівники, залучені до збирання врожаю, повинні пройти відповідний інструктаж.

До початку жнив всю зернозбиральну техніку, агрегати й автомобілі слід відремонтувати (особливо їх паливну систему), оснастити справними іскрогасниками та обладнати первинними засобами пожежогасіння, а корпуси комбайнів – заземлювальним ланцюгом.

Копиці скошеної на цих смугах трави необхідно розташовувати на відстані щонайменше 30 м від хлібних масивів.

Перед дозріванням зернових (у період воскової стиглості) хлібні поля в місцях прилягання їх до масивів, автомобільних шляхів і залізниць мають бути обкошені та оборані смугою не менше 4 м завширшки.

Перед косовицею хлібні масиви розбивають на ділянки площею не більше 50 га прокосами завширшки не менше 8 м. Посередині прокосів проорюються смуги завширшки не менше 4 м.

Тимчасові польові стани розміщують на відстані не менше 100 м від хлібних масивів.

Безпосередньо під час збирання врожаю на хлібних масивах необхідно мати напоготові трактор з плугом, пожежну або пристосовану техніку для гасіння пожеж.

Під час збирання урожаю забороняється спалювання стерні та післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема й на тих, де жнива завершилися.

Площа основи однієї скирти не повинна перевищувати 300 м кв., а штабеля пресованого сіна чи соломи - 500 м кв. Біля штабеля пресованого сіна чи соломи необхідно мати два гаки завдовжки не менше висоти штабеля. Скирти на відстані 5 м від основи повинні бути оборані захисними смугами не менше 4 м завширшки.

Протипожежні розриви між скиртами, штабелями мають бути не менше 20 м. Відстань від скирт, штабелів грубих кормів до ліній електропередач має бути не меншою 15 м, до доріг - 20 м, до будівель та споруд - 50 м.

 

Корецький районний сектор ГУ ДСНС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь