A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

КОРЕЦЬ ВІДСВЯТКУВАВ 870-У РІЧНИЦЮ

Дата: 31.08.2020 12:29
Кількість переглядів: 464

28 серпня у Корця іменини. Цьогоріч цей день для нас пройшов незвично, адже свої корективи вніс коронавірус. Не було масштабних масових заходів та феєричних шоу, але це зовсім не означає, що місто лишилося без святкування. 870-ту річницю Корця відзначили в новому форматі - місто вітали  в режимі онлайн, окрім цього відбулися і локальні заходи на території міста, звісно з дотриманням всіх необхідних вимог карантину.

Фото без описуЗа доброю традицією, зранку відбулися  божественні літургії та подячні молебні за Україну, розвиток та добробут Корця і його мешканців у храмах міста.

Фото без опису
У центрі міста було проведено конкурс дитячого малюнка на асфальті «Сонячне місто моє», усі учасники отримали солодощі та подарунки.

З 10.00 до 16.00  в районному історичному музеї проходила персональна виставка жіночих прикрас з натурального каменю Марії Трофимчук «Голос роду мого». Відвідувачі виставки могли насолоджуватись  різноманітними прикрасами в етнічному стилі, а за бажанням і придбати їх.

Фото без опису

Зранку на спортивному майданчику ДЮСШ відбулися спортивні змагання з міні-футболу серед 5-ти дитячих команд, перемогу здобули: І місце - команда «ДЮСШ», ІІ місце -  команда «Аляска», ІІІ місце – команда  «Головниця».

Фото без описуНе лишився поза увагою і дитячий садочок – для найменших корчан було   проведено майстер-клас з «ЕБРУ» («танцюючі фарби») від Руслани Кот, засновниці Школи Щасливих Людей «Дихання Життя», по закінченню якого юні таланти ласували морозивом.

Фото без описуВже традиційно, у День міста з центральної площі стартував велопробіг «ВЕЛОМАНДРИКИ МІСТОМ», у якому взяли участь 80 велосипедистів.  Опісля на велосипедному памп-треку (в районі автовокзалу) відбулися кубкові велосипедні перегони «Кубок «ВЕЛОШОК - 2020»: змагання «Батли на памп-треку», які нараховували 57 учасників. За наслідками змагань, подарунок від міської ради – велосипед, отримав Онищук Михайло, переможець у категорії «Абсолют».

Фото без опису

На території Корецького замку пройшов художній  пленер: «КОРЕЦЬ: 20 років по тому», у якому взяли участь 7 вихованців художньої студії на чолі з її керівником Наталією Фассаховою та викладачем студії. Після пленеру учасники отримали подарунки та морозиво.

Фото без описуУ ювілейний день нагородили переможців по благоустрою за найкраще впорядковані садиби (Тетяну Джурко, Світлану Корецьку та Людмилу Дорошенко), території біля організацій та установ (ДЮСШ, КУ «Інклюзивно-русурсний центр» та Корецький районний суд). Серед підприємців за найкращий благоустрій прилеглої території біля закладу переможцями стали: Гурська Оксана Петрівна, Юров Віктор Васильович, Данилюк Володимир Леонідович. Також було відзначено переможців конкурсів, що були проведені до Дня міста  - власної поезії про Корець (вірш Сергієнко Ольги  Юріївни «Моє місто», вірш Дицяк Ніни Миколаївни «Пісня про Корець», вірш Миколайчук Ангеліни Олегівни «Чи знаєте, що Корець – то окраса України?») і «Три покоління роду» (родина Плисюків, родина Римаруків та родина Степанець)  та номінантів  «Золоте весілля - 2020» - вшанували ті подружні пари Корця, які прожили у шлюбі 50 років, і ця визначна річниця припала саме на святкування ювілею нашого міста (Олексій Павлович і Валентина Миколаївна Артемюки, Сергій Арсентійович і Зінаїда Адамівна Геруси, Михайло Андрійович і Марія Іванівна Кравчуки, Павло Іванович і Галина Олексіївна Кушніри  та Сергій Іванович і Ганна Іванівна Самойдюки).

Фото без опису

Під час нагороджень голова Корецької райдержадміністрації Олександр Зайчук привітав місто зі святом та вручив почесну нагороду – пам’ятну медаль «Сильному духом» міському голові Людмилі Дмитрук, до якої її було представлено командиром зенітно-ракетного полку військової частини А3730, яка дислокована в Луганській області, полковником М. Борисенко за активну  волонтерську діяльність та в знак подяки за підтримку армії. 

Фото без описуНезабутні мелодії, на майданчику для відпочинку у міському парку, подарував корчанам Народний   аматорський   духовий  оркестр під керівництвом Володимира Опанасюка – «Корецька музична вишиванка».

Фото без описуВ другій половині дня на спортивному майданчику ДЮСШ відбулися спортивні змагання з міні-футболу серед дорослих команд, яких було 8. Перемогу отримали: І місце - команда «Корець», ІІ місце – команда  «Головниця» та ІІІ місце –  команда «Таксі».

Фото без опису
До самого вечора на центральній площі міста лунали «Святкові мелодії».

А родзинкою  музичних вітань став виступ місцевого рок-гурту «Мерцана».

Фото без описуВпродовж дня у центрі міста працював рекламний монітор. Жителі  і гості міста мали змогу познайомитись із корчанами, які удостоєні звання «заслужений», кращими творчими колективами міста, номінантами «Золоте весілля - 2020», корецькими родинами, переглянути кращі упорядковані території біля садиб жителів, установ і громадських споруд та подивитись на місто Корець з висоти пташиного польоту.

Корецька міська рада щиро дякує всім, хто долучився та підтримав проведення Дня міста, особлива подяка ФОП Олександру Бецану за надане безкоштовне морозиво, Олегу та Юрію Вакулічам за використання та технічну підтримку рекламного монітора, Олександру Шевчуку, Вадиму Заверусі та Ірині Мосійчук за оформлення інформаційних матеріалів, Руслані Кот та Ірині – inspo-тренеру з Ebru («танцюючі фарби») за цікавий майстер - клас.

Дякуємо всім, хто в цей святковий день надіслав свої відео-привітання, а працівникам культури – за захоплюючий відеоролик «Місто наше древнє, кохане…».

Корчани та гості міста мали хорошу нагоду отримати насолоду та великий заряд позитиву від спільного святкування на цілий рік!

З Днем народження рідне місто! Рости, розвивайся, будь завжди квітучим та любимим!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь