A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Канікули повинні бути безпечними!

Дата: 07.06.2021 15:29
Кількість переглядів: 200

  Пора літніх канікул для більшості школярів - справжнє свято. Ціле літо учні відпочивають від уроків, більшість з них у цей період залишаються на самоті, так як батьки в цей час зайняті роботою. Діти проводять дозвілля в основному за переглядом телепередач і комп'ютерними іграми, а так само іграми на спортивних майданчиках прилеглих до будинків. Але, як відомо дорослим, діти виявляють великий інтерес до усього забороненого, і залишившись одні у будинку часто пробують те, що знаходиться під батьківським "не можна". Однією з найпоширеніших таких заборон є гра з вогнем.

  Якщо виникає гостра потреба в тому, щоб дитина все ж таки залишилася вдома без нагляду, то потрібно не замикати двері квартир або кімнат на ключ, в яких знаходяться діти, для того щоб у разі пожежі вони могли самостійно вийти з палаючого приміщення назовні.

  Шановні батьки, якщо ваша дитина залишається вдома одна, то намагайтесь максимально зайняти її чимось захоплюючим, перед тим як ви підете з дому. Проводьте з дітьми як можна більше часу під час канікул: влаштовуйте спільні походи в кіно, відвідуйте спортивні змагання, прищеплюйте з дитинства любов до читання і т. д., тоді дітям все рідше будуть приходити в голову думки про те, що можна влаштовувати експерименти з палаючими сірниками, запальничками або свічками.

  Розкажіть дитині, яку небезпеку несуть в собі ігри з сірниками і свічками, про те, що не можна влаштовувати ігор з вогнем в сараях, підвалах і на горищах. Діти повинні знати і про те, що ігри з електронагрівальними приладами, включеними в мережу, теж несуть небезпеку. Не малу небезпеку також несуть водойми, де найбільше люблять проводити час діти. Тому слід пильно стежити за місцем перебування дітей.

  У кожній домівці в зоні видимості для дитячого погляду повинен бути листок з написаними телефонами екстрених служб, зателефонувавши за якими дитина, що потрапила в складну ситуацію, буде зорієнтована спеціалістом служби порятунку про подальші правильні дії.

  Батьки пам’ятайте! Розпочаті вами зусилля зменшать ризик виникнення небезпечних ситуацій, а якщо вони все-таки відбудуться, то допоможуть вашій дитині зберегти життя і здоров'я.

 

Фахівець ( з оперативного реагування та цивільного захисту)

ДПРЧ-15 ГУ ДСНС України у Рівненській області

капітан служби цивільного захисту  О.С.Пасічник

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь