Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

До уваги суб’єктів господарської діяльності та ФОП

Дата: 20.04.2022 15:30
Кількість переглядів: 124

Фото без описуЗасоби комунікації з громадськістю Державної податкової служби України постійно фіксують звернення та скарги від споживачів з питань недотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері розрахунків за товари (послуги), які під час воєнного стану набули особливого значення.

Головним управлінням ДПС у Рівненській області відновлюється процес організації та проведення фактичних перевірок суб’єктів господарювання  на підставі підпункту 69.2 пункту 69 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, в редакції ЗУ від 15.03.2022 №2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо норм на період дії воєнного стану», які провадять діяльність у сфері продажу товарів, громадського харчування та послуг, у тому, що вони зобов’язані забезпечувати споживачам можливість розраховуватися у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Виходячи із наведеного вище, суб’єктам господарської діяльності, фізичним особам- підприємцям необхідно забезпечити виконання вимог статті 8 ЗУ від 12.05.2015 №389-VІІІ «Про правовий режим воєнного стану» у частині забезпечення можливості споживачів здійснювати розрахунки за придбані товари платіжними картками. За невиконання цього обов’язку закон передбачає відповідальність. Тим паче що наразі в Україні пенсії, зарплати та соціальні виплати здебільшого виплачують саме у безготівковій формі шляхом перерахуванням коштів на платіжні картки. В умовах воєнного стану виконання таких вимог набуває важливого соціального й морального значення, адже це може зберегти життя людей.

Відтепер за відмову розрахуватися платіжною карткою магазини штрафуватимуть на суму 8500 гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь