Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Весняно-літня заборона вилову риби

Дата: 12.05.2022 16:33
Кількість переглядів: 181

Нинішня ситуація в нашій державі спонукає нас до захисту нашої землі та народу. Проте не варто забувати й про збереження водних біоресурсів під час їх природного відтворення. Адже весняно-літню заборону на лов водних біоресурсів ніхто не відміняв.

Враховуючи рекомендації науковців та з метою збереження водних біоресурсів і створення сприятливих умов для нересту риб, Рівненський рибоохоронний патруль підготував відповідний наказ за № 16-ОД від 30 березня 2022 року «Про встановлення нерестової заборони на вилов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Рівненському рибоохоронному патрулю на 2022 рік».  З даним наказом можна ознайомитися за посиланням

Відповідно до вище вказаного наказу заборонено вилов водних біоресурсів:

- з 11 квітня по 30 травня 2022 р. – на річках та їх кореневих водах

- з 11 квітня по 20 червня 2022 р. – на озерах, водосховищах, інших водоймах;

- з 11 квітня по 10 липня 2022 р. – в придаткових водах річок.

Нерестовищами вважати ділянки водойм, де відбувається нерест риб, зокрема:

- мілководні зарослі з м’якою водною рослинністю або закорчовані ділянки водойм;

- глибоководні ділянки водойми з турбулентним рухом води, кам’янистим та піщаним дном;

- стариці, заплави та заплавні луки на річках, озерах водосховищах та інших водоймах.

Крім того, Рівненським рибоохоронним патрулем розроблено Перелік місць нересту водних  біоресурсів на території Рівненської області. Перелік нерестовищ можливо переглянути за посиланням

Під час нересту ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ виключно любительське рибальство на водоймах загального користування з берега однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком та спінінгом, але за межами нерестовищ.

ЗАБРОНЯЄЬСЯ громадянам, підприємствам, установамта організаціям використання плавзасобів в межах нерестовищ, крім суден уповноважених органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів, підрозділів державної прикордонної служби України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Також ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ здійснювати підводне полювання та збирання раків під час нерестової заборони.

Порушення правил рибальства в цей час карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф до 85 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Окрім штрафу нараховуються збитки за кожну незаконно виловлену рибину відповідно до такс: сом – 5 117 грн, сазан – 3 706 грн, товстолоб – 3 638 грн, судак – 3 587 грн, білий амур – 3 553 грн, щука – 3 468 грн, окунь – 3 162, лящ – 1 649 грн, карась сріблястий – 1 581 грн, тарань (плітка), краснопірка, плоскирка – 1 564 грн, рак – 3 332 грн та інші.

Під час воєнних дій на території нашої держави, Ріненський рибоохоронний патруль продовжує виконувати свої прямі обов’язки, щодо охорони водних біоресурсів на водних об’єктах області. Адже, від того наскільки успішно та вдало пройде нерест залежить чисельність риби у наших водоймах. Держрибагентство продовжує посилено працювати в умовах воєнного стану, допомагати нашим захисникам та населенню і робити все можливе для того, щоб наша країна звільнилася від окупантів. Пам'ятаймо, що від нашої єдності та наших спільних дій залежить майбутнє нашої країни.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь