A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Корецької міської ради

Дата: 18.05.2022 17:33
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

Сьогодні, 18 травня 2022 року, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Корецької міської ради, на якому розглянуто  питання щодо стану законності, боротьби зі злочинністю, запобігання і протидії корупції, охорони громадського порядку та результати діяльності відділення поліції № 7 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області за 2021 рік та 3 місяці 2022 року. У своїй інформації Вадим Мельник, начальник відділення поліції № 7 Рівненського РУП ГУНП, зазначив, що за 2021 рік до чергової частини відділення поліції №7 Рівненського РУП ГУНП надійшло 4017 заяв та повідомлень громадян про вчиненні кримінальні правопорушення та інші події. Із зареєстрованих матеріалів Єдиного обліку 252 внесено до ЄРДР, з них особам повідомлено про підозру – по 160 кримінальних провадженнях. До суду скеровано 155 кримінальних провадження, з обвинувальним актом -131, з угодою – 10, з клопотанням про звільнення – 14; 298 проваджень закрито на підставі п.1 та п.2 ст.284 КПК України. Питома вага по загально-кримінальній спрямованості становить 63,5% по області 59,3%. По тяжким та особливо тяжким злочинам та кримінальним правопорушення відсоток розкриття становить 63%  по області 55,6%. За поточний рік до чергової частини відділення поліції №7 Рівненського РУП ГУНП надійшло 1227 заяв та повідомлень громадян про вчиненні кримінальні правопорушення та інші події. Із зареєстрованих матеріалів Єдиного обліку 112 внесено до ЄРДР, з них особам повідомлено про підозру – по 34 кримінальних провадженнях. До суду скеровано 34 кримінальних провадження, з обвинувальним актом – 33, з угодою – 0, з клопотанням про звільнення – 1; 58 проваджень закрито на підставі п.1 та п.2 ст.284 КПК України.

Щодо пріоритетних напрямків надання якісних поліцейських послуг у сфері забезпечення публічної безпеки і порядку з метою зниження рівня злочинності на адміністративній території в 2022 році за підтримки Корецької ТГ заплановано втілення проєкту поліцейський офіцер громади, який відповідає принципу взаємодії поліції з населенням на засадах партнерства. Зміст проєкту полягає в орієнтованій на потреби громади поліцейській діяльності, метою якої є профілактична робота з попередження злочинності та забезпечення комплексного підходу до розв’язання  проблем, пов'язаних з питаннями безпеки на території ТГ, захистом життя, здоров'я, честі і гідності населення, охороною громадського порядку, за допомогою ефективної підтримки місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та населення.

Також для зменшення рівня злочинності та оперативного розкриття злочинів розширено мережу відео нагляду під назвою «Безпечне місто».

 Фото без опису Фото без опису

Про виконання делегованих повноважень, передбачених ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» про стан розвитку фізичної культури та спорту на території Корецької міської територіальної громади інформувала Світлана ВИННІЧУК, заступник начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту та  Віталій Качановський, голова місцевого осередку громадської організації ВФСТ «Колос» у Корецькій громаді.

У зв’язку із дефіцитом і різкою зміною вартості паливно-мастильних матеріалів та запчастин в період воєнного стану та з метою недопущення збитковості в наданні окремих послуг, при наданні яких використовуються паливно-мастильні матеріали та запчастини, надано КП «Корецьжитловодоканал» можливість оперативного (самостійного) внесення змін в калькуляцію та кінцеву вартість послуг в частині зміни ціни паливно-мастильних матеріалів (бензин, дизпаливо, мастила) і запчастин та встановлено розмір тарифів (вартість робіт та послуг)по  цьому комунальному підприємству. При цьому, розмір одноразової зміни кінцевої вартості робіт та послуг становитиме 15% від їх попередньої вартості в межах формульного розрахунку (калькуляції), зазначив Андрій ЧЕКАЛЬСЬКИЙ, директор КП «Житловодоканал».

Фото без опису

Про виконання делегованих повноважень, передбачених статтею 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо стану державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у виконавчому комітеті міської ради за 2021 рік та 3 місяці 2022 року інформував Руслан ВЛАСЮК, державний реєстратор виконкому міської ради.

За 2021 рік державним реєстратором речових прав виконавчого комітету міської ради надано більше 10 000 адміністративних послуг щодо реєстрації права власності та орієнтовно 9000 адміністративних послуг щодо реєстрації інших речових прав на нерухоме майно.

Впродовж 2021 року та першого півріччя 2022 року опрацьовано 100% отриманих заяв про державну реєстрацію без порушення строків виконання. В цілому за проведення реєстраційних дій за 2021 рік надійшло 1 650 000 грн., за січень – лютий 2022 року -188 964 грн.

Надання послуг з державної реєстрації речових прав були зупинені 24 лютого 2022 року у зв’язку із запровадженням на території України з 24.02.2022 воєнного стану відповідно до Указу Президента України № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні».

Про підсумки опалювального сезону 2021 – 2022 року та підготовку об’єктів житлово- комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Корецької міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2022 – 2023 року інформував Микола ЛЯШУК, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та економічної політики.

Фото без опису

Також розглянуто десять питань за клопотанням Служби у справах дітей в частині захисту прав та інтересів дітей, передбачених чинним законодавством, зокрема: про встановлення піклування над дитиною-сиротою та про надання дозволу на вчинення правочину. За результатами розгляду прийняті відповідні рішення.

Окрім основних питань, також розглянуто 28 заяв від жителів територіальної громади про надання матеріальної допомоги на суму 26 100 грн.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь