Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Відбулась 29-а чергова сесія Корецької міської ради

Дата: 28.07.2022 21:53
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

28 липня 2022 року відбулося пленарне засіданнячергової 29-ї сесії Корецької міської ради восьмого скликання, якому передували засідання постійних  комісій за їх відповідним профілем.

Фото без опису

На цій сесії міської ради розглянуто 30 питань, за результатами їх розгляду ухвалено 28 рішень, з них- 4 щодо вирішення земельних питань, інші- стосуються життєдіяльності громади у різних галузях та сферах.

Фото без опису

Зокрема, заслухано звіт щодо виконання бюджету Корецької міської територіальної громади за I півріччя 2022 року. Як інформувала Людмила ВОЯТ, начальник фінансового відділу Корецької міської ради, виконання затверджених призначень за січень-червень 2022 року забезпечено на 101,4 %, по загальному фонду: за доходами -  120 193,2 тис. грн., за видатками- 101 668,8 тис. грн.; по спеціальному фонду: за доходами- 1 502,5 тис. грн., за видатками- 1 155,9 тис. грн.

Фото без опису

Схвалено рішення  про припинення Крилівського старостинського округу шляхом приєднання до Бриківського старостинського округу територіальної громади з 01.01.2023 року.

Фото без опису

Як зазначив Роман СИЛІН, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради, через зменшення державного фінансування освітньої галузі (через воєнний стан  12 млн.  грн.  державної освітньої субвенції вже знято з Корецької громади у цьому році на фінансування зарплатні вчителів), враховуючи  сталу тенденцію  до зменшення кількості здобувачів освіти у населених пунктах громади  через об’єктивні причини (частина дітей виїхала за кордон, негативний демографічний приріст населення), а також значне зростання вартості утримання одного учня (середнє по громаді- 29 тис. грн, в окремих закладах ця цифра сягає більше 80 тис. грн. (Харалузька ЗШ), значне здорожчання енергоносіїв, які оплачуються з бюджету міської ради, як і зарплата обслуговуючого персоналу закладів освіти, та, керуючись Законом України «Про освіту» від 05.09.2017 року, у «Прикінцевих та  перехідних положеннях» якого міститься вимога до засновника закладів освіти  до 28.09.2022 року перейменувати та змінити типи навчальних закладів, депутати міської ради відповідними рішеннями змінили типи та найменування  закладів освіти громади:

Фото без опису

1)Великоклецьківського НВК «ЗШ I – ІII ступенів – заклад дошкільної освіти» на ЗЗСО «Великоклецьківський ліцей» до 01.07.2023 року;

2) Веснянської ЗШ І-ІІІ ступенів на ЗЗСО «Веснянська гімназія» зі структурним підрозділом (дитячий садок) «Ромашка» с.Весняне;

3) Головницької ЗШ І-ІІІ ступенів на ЗЗСО «Головницька гімназія зі структурним підрозділом дошкільної освіти (ясла – садок) «Первоцвіт» с. Головниця:

4) Коловертівського НВК «ЗШ I – II ступенів – заклад дошкільної освіти» на ЗЗСО «Коловертівська гімназія»;

Фото без опису Фото без опису

5)Копитівського НВК «ЗШ I – ІII ступенів – заклад дошкільної освіти» на ЗЗСО «Копитівський ліцей»;

6)Користівського НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти» ради на  ЗЗСО «Користівська гімназія»;

7) Крилівської ЗШ І-ІІІ ступенів  на ЗЗСО «Крилівський ліцей» зі структурним підрозділом (дитячий садок) «Сонечко» с. Крилівдо 01.07.2023 року;

8)Морозівської ЗШ І-ІІІ ступенів на ЗЗСО «Морозівська гімназія» Корецької міської ради зі структурним підрозділом (дитячий садок) «Сонечко» с. Морозівка;

Фото без опису Фото без опису

9)Річецького  НВК «ЗШ I – II ступенів – заклад дошкільної освіти»  на ЗЗСО«Річецька гімназія» до 01.07.2023 року;

10)Сапожинського НВК «ЗШ  I – II ступенів – заклад дошкільної освіти»  на ЗЗСО «Сапожинськагімназія»;

Фото без опису

11)Черницької ЗШ І-ІІ ступенів на ЗЗСО «Черницька гімназія» зі структурним підрозділом (дитячий садок) «Берізка» с. Черниця до 01.07.2023 року.

12) «Даничівська гімназія» на ЗЗСО «Даничівська початкова школа»;

Фото без опису

Внесено зміни до Програми профілактики злочинності та охорони громадського порядку у Корецькій міській територіальній громаді до 2023 року, відповідно до яких виділено з місцевого бюджету 100 тис. грн. на ремонт та придбання будівельних матеріалів Корецькому відділенню поліції №7 Рівненського РУП ГУНП.

Фото без опису

Внесено зміни до Програми розвитку та фінансової підтримки КНП«Корецький центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2022 рік», внаслідок яких цьому КНП виділено 106 тис. грн. на ремонт будівель амбулаторій, пунктів здоров’я та повірку вимірювальної техніки.

Фото без опису

Затверджено Програму розвитку та фінансової підтримки КП «Корецька обласна лікарня відновного лікування», відповідно до якої надано 102 тис. грн. із місцевого бюджету на придбання обладнання для медичної реабілітації військовослужбовців.

Фото без опису

Внесено зміни до бюджету Корецької міської територіальної громади на 2022 рік, відповідно до яких виділено кошти, крім зазначених для реалізації вказаних вищепрограм, зокрема: 510 тис. грн. на придбання твердопаливних котлів для ЗЗСО «Устянський ліцей» та «Сторожівська гімназія» та 520 тис. грн. на придбання та встановлення обладнання для оформлення та видачі паспортних документів  у Дія.ЦентріЦНАПу Корецької міської ради задля забезпечення можливості мешканцям територіальної громади отримувати паспортні документи у м. Корець.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь