Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

До уваги жителів громади! Про нікчемність псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України та заборони участі в них

Дата: 17.10.2022 17:06
Кількість переглядів: 130

Як вбачається з останніх інформаційних повідомлень українських та міжнародних джерел, а також заяв представників окупаційних адміністрацій, з 23 до 27 вересня 2022 року на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей за випробуваним сценарієм російської федерації та під її протекторатом вчиняються незаконні дії, а точніше дійство під назвою "референдуми", які не мають нічого спільного з демократичними референдумами, є незаконними з позиції Конституції України та міжнародного права, а отже, не матимуть жодної юридичної сили. Таке дійство ще більше переконує весь цивілізований світ у загарбницьких намірах держави-окупанта, свідчить про продовження грубих порушень росією державного суверенітету і територіальної цілісності України.

За повідомленнями Служби безпеки України російські окупанти підсумували результати фейкових референдумів на окупованих територіях України ще на початку вересня. Тож нинішнє незаконне "голосування", проведене загарбниками 23 - 27 вересня, - театральна вистава, створена для картинки на російському телебаченні. Представники держави-агресора, виконуючи вказівки кремлівських керманичів, стверджують, що "референдуми" відбулися і безсумнівно заявлять, що за результатами так званого народного волевиявлення питання приєднання до російської федерації підтримано більшістю осіб, які проголосували. Водночас такі твердження не відповідають дійсності, абсолютна більшість громадян України проігнорувала це незаконне голосування, незважаючи на шалений психологічний та фізичний тиск окупантів.

Як свідчать факти, які висвітлювалися українськими засобами масової інформації, державними органами та посадовими особами, на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей у зв’язку з організацією так званих референдумів з боку окупаційної адміністрації вчинялися і вчиняються незаконні дії, що становлять загрозу життю, здоров’ю, особистій недоторканності та гідності громадян України, чим порушуються вимоги статті 47 Женевської конвенції (IV) про захист цивільного населення під час війни щодо непорушності прав населення окупованих територій.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь