Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ВІДБУЛОСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Дата: 19.10.2022 19:18
Кількість переглядів: 135

Сьогодні, 19.10.2022, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Корецької міської ради, участь у якому взяли 20 його членів. На засіданні розглянуто 13 питань.

Фото без опису

Про підсумки готовності об’єктів житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Корецької міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2022 – 2023 року членів виконкому інформував Микола Ляшук, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та економічної політики, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій Корецької міської ради; з цього питання співдоповідали Роман Силін, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Корецької міської ради, Володимир Сухий, виконувач обов’язків головного лікаря КНП «Корецька міська лікарня» та Віталій Коробка, виконувач обов’язків директора КП «Корецьжитловодоканал». Як наголосив Микола Ляшук, всім користувачам природного газу – юридичним особам необхідно терміново укласти до 25.11.2022 з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» нові угоди на постачання природного газу на січень-березень (включно) 2023 року.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Враховуючи, що в дошкільному структурному підрозділі ЗЗСО «Корецька гімназія» та відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання КЗ «Корецький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Корецької міської ради опалювальний сезон 2022-2023 року розпочато з 05.10.2022 року, беручи до уваги періоди проведення у закладах загальної середньої освіти територіальної громади осінніх канікул, які триватимуть до 06.11.2022, виконавчий комітет Корецької міської ради рекомендував теплопостачальним підприємствам, бюджетним установам та організаціям громади незалежно від форми власності розпочати опалювальний період 2022 – 2023 років з 01 листопада 2022 року; але теплопостачання лікувальних закладів дозволити з 20 жовтня 2022 року, а навчальних закладів громади - з 04 листопада 2022 року. При цьому, ці терміни можуть бути змінені у залежності від середньодобових температурних показників.

Розглянуто клопотання ТОВ «Тепло-Енергія» щодо продовження дії тарифу на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії для установ м. Корець та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 № 502 «Деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану» продовжено на період дії правового режиму воєнного стану дію тарифу на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії для установ м. Корець у розмірі 2562,76 грн. (без ПДВ) за 1-ну Гкал, встановленого рішенням виконавчого комітету Корецької міської ради від 18.01.2022 № 4.

Про виконання делегованих повноважень, передбачених ст.32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо організації харчування здобувачів освіти у Корецькій міській територіальній громаді у 2022 році інформував Роман Силін, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Корецької міської ради.

Схвалено звіт про виконання місцевого бюджету Корецької міської територіальної громади за 9 місяців 2022 року. Як інформувала Людмила Воят, начальник фінансового відділу міської ради, дохідна частина загального фонду місцевого бюджету Корецької міської громади за 9 місяців 2022 року становить 162 697,6 тис. грн. Виконання планових призначень за цей період забезпечено на 100,5 %. Бюджет громади по власних та закріплених доходах за січень – вересень 2022 року виконано на 101,6 %, тобто, при затвердженому плані на звітний період 59 413,7 тис. грн, фактично надійшло 60 385,2 тис.грн, або більше на 971,5 тис.грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року власні надходження збільшилися на 4 164,5 тис. грн.

Фото без опису

Попри це, як зазначила член виконкому Ірина Крупич, начальник Корецької ДПІ ГУДПС у Рівненській області, наразі існує заборгованість по громаді зі сплати єдиного податку серед ФОПів - платників єдиного податку. Як повідомила Ірина Степанівна, ФОПи, які працюють на території, де не ведуться бойові дії відповідно до чинного законодавства, не мають жодних пільг зі сплати цього податку і повинні сплачувати його у повному об’ємі.

Фото без опису

Про стан надходження плати за землю та укладання договорів оренди землі з фізичними та юридичними особами на території Корецької територіальної громади за 9 місяців 2022 року. інформувала Світлана Копель, головний спеціаліст відділу земельних ресурсів, благоустрою та екології.

Фото без опису

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 року № 841 «Про затвердження Порядку проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій», на виконання розпорядження голови Рівненської районної військової адміністрації від 06.10.2022 № 189, з метою оперативного і організованого проведення евакуації населення з 30-ти км зони у разі виникнення комунальних аварій на Хмельницькій АЕС виконавчий комітет Корецької міської ради створив приймальний пункт евакуації у Корецькій міській територіальній громаді на базі закладу загальної середньої освіти «Корецька гімназія» Корецької міської ради. Із зазначеного питання інформував Тарас Чернюк, головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово - комунального господарства та економічної політики, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій міської ради.

Фото без опису

Розглянуто також два питання за клопотанням Служби у справах дітей Корецької міської ради в частині захисту прав та інтересів дітей, передбачених чинним законодавством.

Фото без опису

Затверджено план роботи виконавчого комітету Корецької міської ради на листопад 2022 року.

За результатами розгляду прийняті відповідні рішення.

Окрім основних питань, також розглянуто заяви від жителів територіальної громади, в тому числі: 31 особа про надання матеріальної допомоги на суму 25 000 грн. та 16 осіб про надання одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців, учасників бойових дій та мобілізованих осіб на суму 16 000 грн.

За результатами розгляду прийнято відповідні рішення.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь