A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Відбулася чергова сесія Корецької міської ради

Дата: 20.01.2023 15:47
Кількість переглядів: 91

20 січня 2023 відбулося пленарне засідання 35-ї чергової сесії Корецької міської ради. Розглянуто 114 питань, в тому числі: 81 земельних.

Про внесення змін до Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Корецький центр первинної медико-санітарної допомоги» Корецької міської ради на 2023 рік», на виконання якої з місцевого бюджету виділено кошти в сумі 3 млн.572 тис. грн. інформувала Наталія Волківська, директор КНП «Корецький центр ПМСД».

Як зазначив Володимир Сухий, виконувач обов’язків головного лікаря КНП «Корецька міська лікарня», у зв’язку із вимогами нових пакетів надання медичних послуг населенню «Мобільна паліативна допомога дорослим і дітям» та « Стаціонарна паліативна медична допомога дорослим і дітям» виникла необхідність внести зміни до штатного розпису КНП «Корецька міська лікарня», тому депутатами і погоджено новий штатний розпис підприємства з 01.02.2023 року.

Затверджено тарифи на платні соціальні послуги, які надаються комунальним закладом «Корецький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Корецької міської ради у 2023 році. Із цього питання Інформувала Лариса Федорович, директор КЗ «Корецький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)».

На пленарному засіданні міської ради затвердження тарифи за надання послуг та оренду торгових площ на міських ринках по вул. Коновальця, 24 та вул. Київська, 78, які уведуться в дію з 1.03.2023.

Затверджено внесення змін до певного переліку програм, затверджених міською радою, зокрема до:

Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи у Корецькій міській територіальній громаді на 2021 – 2023 роки; Програми пожежної та техногенної безпеки Корецької міської ради на 2021-2025роки; Програми реконструкції, удосконалення, розвитку та утримання територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення цивільного захисту у Корецькій міській територіальній громаді на 2022 – 2024 роки; Програми благоустрою Корецької міської територіальної громади та розвитку комунального підприємства «Корецьжитловодоканал» Корецької міської ради на 2023 рік; Програми матеріальної підтримки добровольчого формування Корецької міської територіальної громади № 1 на 2023 рік; до Цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та забезпечення організації заходів пожежної, техногенної безпеки на 2021-2025 роки у Корецькій міській територіальній громаді.

Затверджено на пленарному засіданні ради Програму підтримки аграрного сектору Корецької міської територіальної громади на 2023-2025 роки, яка передбачає матеріальну допомогу з місцевого бюджету. Як зазначив Микола Ляшук, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, економічної політики, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій, Програмою передбачено надання матеріальної допомоги особистим селянським господарствам, які утримують три і більше корів (500 грн. на корову, але не більше 10000 грн.); на часткову компенсацію вартості придбаного нового доїльного обладнання особистими селянськими господарствами (до 20 % понесених витрат але не більше 1500 грн.);надання матеріальної допомоги на компенсацію понесених витрат суб’єктами господарювання на проведення сертифікації органічного виробництва (до 20 % понесених витрат але не більше 5000 грн.); надання матеріальної допомоги на часткове відшкодування вартості проведення досліджень при випадках підтверджених фактів отруєння бджіл (до 50 % понесених витрат але не більше 1000 грн.); фінансова підтримка заходів із створення та корінного покращення природних (громадських) пасовищ. Виконання заходів Програми підтримки аграрного сектору Корецької міської територіальної громади на 2023-2025 роки здійснюватиметься за відповідним Порядком надання та використання коштів бюджету громади.

Затверджено також Програму збереження та відтворення водних біоресурсів, розвитку аквакультури, любительського і спортивного рибальства в Корецькій міській територіальній громаді на 2023 – 2025 роки; Програму щодо приведення у готовність захисних споруд цивільного захисту Корецької міської територіальної громади на 2023-2025 роки та Програму надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній основі у Корецькій міській територіальній громаді на 2023-2025 роки.

Погоджено кошториси та штатний розпис на 2023 рік КУ «Корецький інклюзивно-ресурсний центр» Корецької міської ради, КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа», інформувала Тетяна Заводовська, директор КЗ «ДЮСШ», КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості», КЗ «Мистецька школа», КЗ «Центр культури, дозвілля, туризму, бібліотечної та музейної справи».

Погоджено кошторис та штатні розписи 22 закладів загальної середньої освіти Корецької міської територіальної громади, інформував Роман Силін, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради.

Затверджено на сесії міської ради звіт про виконання місцевого бюджету Корецької міської територіальної громади за 2022 рік. Як зазначила Людмила Воят, начальник фінансового відділу Корецької міської ради, до загального фонду міського бюджету надійшло 224 245 167 грн., зокрема – 91 262 238 грн. власних доходів. Виконання затверджених призначень без урахування трансфертів за січень – грудень 2022 року забезпечено на 107,1 відсотка, або сума надходжень понад план склала 6 077 238 грн. Впродовж 2022 року із загального фонду місцевого бюджету проведено видатків на суму 209 582 128 грн., або 92 відсотки до річного плану.

Також внесено зміни до бюджету Корецької міської територіальної громади на 2023 рік.

Внесено зміни до рішення Корецької міської ради від 30.01.2020 № 1435 «Про затвердження тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, вивезення твердих побутових відходів та інших послуг, що надаються КП «Корецьжитловодоканал» Корецької міської ради», про що інформував Андрій Чекальський, директор КП «Корецьжитловодоканал».

На цьому пленарному засіданні міської ради заслухано звіт Корецького міського голови про проведену роботу з виконання повноважень відповідно до п. 7 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» за 2022 рік. Як зазначила Людмила Дмитрук,2022 рік, це- рік, який змінив життя кожного з нас, найважчий рік в історії незалежної України, бо життя підпорядковувалось воєнному стану. Рік був не легкий, як для нашої громади, так для кожного із нас, Війна, яку розпочала росія, позначилася на житті кожного українця, бізнесу і загалом економіки в цілому.

Попри всі негаразди, Корецька громада допомагає, піклується, співчуває, боронить і захищає, просуває українську культуру, лікує, навчає, отримує перемоги на спортивних майданчиках, підтримує нужденних, залучає інвестиції, продовжує працювати над своїм розвитком.

Кожен день ми з великою шаною і повагою згадуємо і молимось за всіх, хто віддав своє життя у боротьбі з російськими окупантами. Велика вдячність всім, хто нині боронить нашу землю, рідну Україну від ворога, звільняє міста і села, рятує людей. Сьогодні всіх нас об’єднує єдина мрія – перемога, якої ми чекаємо від 2023 року.

Наша громада з початку війна була і на сьогодні є тиловою територією. Ми маємо можливість працювати, навчатися, вести бізнес, наповнювати бюджет і навіть розвивати громаду. Голова громади подякувала вчителям, медикам, підприємцям, працівникам комунальних служб, працівникам виробництва та сфери послуг за роботу в тилу, за сплачені податки та окреслила завдання на 2023 рік. Це - допомога ЗСУ; роботи з облаштування укриттів та з енергетичної безпеки громади; ремонт доріг, вуличне освітлення; розширення міжнародних зв’язків і продовження роботи з інвестиційної привабливості громади, релокація бізнесу.

Також Людмила Дмитрук висловила подяку депутатському корпусу, членам виконавчого комітету та апарату міської ради, відділам, центрам, та структурним підрозділам, комунальним установам та підприємствам Корецької міської ради за активну участь у житті громади, у вирішені поточних проблемних питань. Зберігаємо оптимізм і віримо, що 2023 рік обов’язково буде переможним для України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису
 

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь