Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Проведено позачергове засідання виконкому Корецької міської ради

Дата: 08.02.2023 14:43
Кількість переглядів: 125

Сьогодні, 08.02.2023 року, відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Корецької міської ради, участь у якому взяли 18 його членів.

На засіданні, крім інших питань, визначено обсяг та джерела компенсації витрат особам на території Корецької громади, що тимчасово розмістили внутрішньо переміщених осіб відповідно до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 19.03.2022 № 333, в редакції постанови КМУ від 30.09.2022 № 1094, згідно з якою ці виплати, починаючи з вересня місяця, фінансуються лише за рахунок коштів міжнародних та благодійних організацій, громадських об’єднань. Із такими заявами до відділу соціального захисту населення звернулось 53 особи ; обсяг зазначеної компенсації за січень становить 115 860 грн. З цього питання інформував Анатолій Іващук, начальник відділу соціального захисту населення Корецької міської ради.

Відповідно до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі, та сільського господарства України від 19.02.2021 № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва» внесено зміни до персонального складу постійно діючої комісії з питань бджільництва у Корецькій територіальній громаді, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 02.04.2021 № 83 «Про створення постійно діючої комісії з питань бджільництва у Корецькій територіальній громаді». Згідно із зазначеним наказом склад цієї комісії поновлюється щорічно до 01 березня.

За результатами розгляду прийнято відповідні рішення.

Перед членами виконкому виступила Жанна Сухаревська, начальник відділу Рівненської філії обласного центру зайнятості, яка повідомила присутніх про те, що наразі проведено реорганізацію  центру зайнятості у Рівненській області  та з 01 березня 2023 року в Корці діятиме  відділ Рівненської філії обласного центру зайнятості, у якому працюватиме лише 5 працівників. Жанна Сухаревська наголосила і про зміни  у постановці на облік безробітних громадян, зменшення  допомоги по безробіттю та терміну перебування на обліку безробітних громадян; розповіла про форми і напрями грантової підтримки державою громадян, які  можуть нею скористатись у рамках урядової програми Е-робота. Це  започаткування власної справи, перенавчання чи перепрофілювання набутої спеціальності, тощо. Про це можна дізнатись детально, звернувшись особисто до відділу або, створивши власний електронний кабінет через додаток у Дії. Наразі Корецька міська рада співпрацює з відділом філії ОЦЗ в організації суспільно корисних робіт у громаді, у яких відповідно до спільної угоди з 01.02.2023 року  бере  участь троє безробітних громадян, що облаштовують протирадіаційні укриття.

Ірина Крупич, начальник Корецької ДПІ ГУ ДПС у Рівненській області довела до відома присутніх членів виконкому про необхідність погашення податкового боргу по майнових податках.. Так, завдяки співпраці міської ради, старост та податкової інспекції за січень 2023 року 490 боржників погасило свій податковий борг зі сплати земельного податку.  Також Ірина Степанівна роз’яснила про механізм справляння у цьому році нового виду оподаткування – мінімального податкового зобов’язання, що стосується власників земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь