Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Проведено чергове засідання виконкому Корецької міської ради

Дата: 15.02.2023 14:25
Кількість переглядів: 217

Сьогодні, 15.02.2023 року, відбулося чергове четверте засідання виконавчого комітету Корецької міської ради. На засіданні розглянуто 17 питань.

Фото без опису

Про стан забезпечення пожежної та техногенної безпеки у житловому секторі та на об’єктах, що належать до сфери управління Корецької міської територіальної громади у 2022 році інформував Тарас ЧЕРНЮК, головний спеціаліст з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій відділу містобудування, архітектури, житлово - комунального господарства та економічної політики, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій.

Фото без опису

Про виконання делегованих повноважень,  передбачених Законом України «Про  місцеве самоврядування в Україні» щодо стану  квартирного обліку на території Корецької міської територіальної громади за 2022 рік інформувала Алла МАМЧУРОВСЬКА,  начальник загального відділу та організаційно-кадрової роботи міської ради.

Фото без опису

Про внесення зміни  до персонального складу комісії для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг»,  утвореної рішенням виконкому від 07.07.2022 № 125, інформував Анатолій ІВАЩУК, начальник відділу соціального захисту населення Корецької міської ради.     

Розглянуто також сім питань за клопотанням Служби у справах дітей Корецької міської ради в частині захисту прав та інтересів дітей, передбачених чинним законодавством, з яких інформувала Наталія КОРНІЙЧУК, начальник Служби у справах дітей міської ради.

Фото без опису

Затверджено план роботи виконавчого комітету Корецької міської ради на березень 2023 року.

Надано дозвіл на проведення робіт з благоустрою щодо облаштування заїзду до орендованої ним земельної ділянки в м. Корець, вул Київська, 161, про що інформував Володимир ПЕТРУК, провідний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово - комунального господарства, економічної політики міської ради, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій Корецької міської ради.

Про укладення договорів про пайову участь (внесок) в утриманні об’єктів благоустрою Корецької міської ради інформував Микола ЛЯШУК, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства,  економічної політики, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій міської ради.

Фото без опису

Заслухано звіти поліцейських офіцерів громади про результати роботи з 01.09.2022 по 14.02.2023 року, яких відповідно до наказу начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області від 02.09.2022 № 1292 закріплено за двома поліцейськими дільницями Корецької міської територіальної громади: за поліцейською дільницею № 95 (м. Корець, пл.Київська,5) - лейтенанта поліції Тарасовича Олега Валерійовича, поліцейського офіцера громади сектору взаємодії з громадами відділу превенції Рівненського РУП ГУ НП в Рівненській області, визначивши межі території його обслуговування: м. Корець, села: Новий Корець, Жадківка, Старий Корець; за поліцейською дільницею № 96 (м. Корець, пл.Київська,5)- капітана поліції Васильчука Івана Миколайовича, поліцейського офіцера громади сектору взаємодії з громадами відділу превенції Рівненського РУП ГУ НП в Рівненській області, визначивши межі території його обслуговування: села: Гвіздів, Морозівка, Голичівка, Весняне, Сторожів, Франкопіль, Устя, Дерманка. Слід зазначити, що поліцейські офіцери громади отримали 2 службові автомобілі, обладнані спецзасобами та іншими інструментами для надання допомоги населенню, придбані за кошти місцевого  та державного бюджетів. Для їх ефективної роботи та прийому громадян у адмінприміщенні міської ради облаштовано два кабінети з необхідною оргтехнікою, меблями, пунктом  відеоспостереження, тощо. Як зазначив поліцейський офіцер громади СВГ ВП Рівненського РУП ГУ, капітан поліції Васильчук Іван Миколайович, в межі території обслуговування входять 8 населених пунктів, населення яких становить 4 тис. 226 осіб.

Фото без опису

 

Стосовно стану організації превентивної та профілактичної діяльності щодо запобігання та припинення правопорушень, у тому числі домашнього насильства, рецидивної, побутової злочинності, стану індивідуальної превентивної роботи з особами, які перебувають на профілактичних обліках за звітний період   проведена наступна робота:

- особисто розкрито кримінальних правопорушень (злочинів) –  8:

  • ст. 246 ККУ «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу» - 3 злочини;
  • ст. 185 ККУ ч. 4 «Крадіжка» - 3 злочини;
  • ст. 309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» - 1 злочин
  • ст. 126 ККУ «Побої і мордування» - 1 злочин

- розглянуто матеріалів зареєстрованих в Журналі єдиного обліку – 21

- складено протоколів про адміністративні правопорушення – 48, з них:

  • ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів у сфері благоустрою населених пунктів) – 3 протоколи;
  • ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) – 1 протокол;
  • ст. 175-1 КУпАП (куріння в громадському місці) – 9 протоколів;
  • ст. 176 КУпАП (виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виготовлення) – 5 протоколів;
  • ст. 178 КУпАП (розпиття спиртних напоїв в громадських місцях) – 12 протоколів;
  • ст. 187 КУпАП (порушення правил адміністративного нагляду) – 1 протокол;
  • за порушення правил дорожнього руху – 17 протоколів.

- за особистою ініціативою в січні 2023 року було встановлено адміністративний нагляд на раніше судиму особу, яка формально підпадає під дію Закону України «Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі»;

- виконано 11 ухвал суду про примусове доставлення осіб до залу суду та ДВС;

- на території обслуговування проживає 64 власників зброї, з них було перевірено 28 осіб, окрім того систематично перевіряються за місцем проживання 2 раніше судимих особи;

- за звітний період, з метою попередження домашнього насильства на профілактичний  облік було поставлено 9 осіб, які постійно перевіряються. Разом з тим, згідно статистичних даних за даний період не вчинено особливо тяжких кримінальних правопорушень (злочинів) на побутовому рівні.

У співпраці із Службою у справах дітей Корецької ТГ здійснюються спільні виїзди та перевіряються умови проживання дітей у сім’ях, котрі опинилися у складних життєвих обставинах, за звітний період було здійснено 8 спільних виїздів та перевірено умови проживання 19 дітей.

Крім того, спільно з інспектором ювенальної превенції проводяться профілактичні і просвітницькі заходи для дітей, молоді та їх батьків з питань протидії поширенню наркоманії, пропаганди здорового способу життя та цінності сім'ї, із залученням представників соціальних служб та громадських організацій; забезпечено своєчасне виявлення неблагополучних сімей, їх облік, систематичну перевірку умов утримання та виховання в них неповнолітніх, надання таким сім'ям адресної допомоги. Також проведено профілактичну роботу в закладах торгівлі тютюнових виробів та алкогольних напоїв щодо недопущення продажу таких товарів неповнолітнім особам та наголошено про адміністративну відповідальність.

Неодноразово  здійснено забезпечення публічної безпеки та громадського порядку під час масових заходів на території Корецької територіальної громади.

Також з метою посилення заходів щодо забезпечення публічної (громадської) безпеки та порядку, недопущення дестабілізації оперативної обстановки, учинення протиправних дій у період воєнного стану на території обслуговування постійно здійснюється перевірка об’єктів критичної інфраструктури, патрулювання населених пунктів, превентивна та профілактична діяльність, спрямована на запобігання вчиненню правопорушень, реагування на заяви та повідомлення  про кримінальні, адміністративні правопорушення або інші події у межах виконання службових обов’язків за штатними посадовими інструкціями, а також за окремим дорученням керівництва.

У зв’язку з війною на території України, введенням комендантської години, відключенням електроенергії регулярно проводяться нічні відпрацювання з метою контролю дотримання комендантської години та запобігання вчинення правопорушень, зокрема крадіжок, грабежів, порушення правил дорожнього руху, виявлення дітей, які без супроводу дорослих перебувають на вулицях, розважальних закладах.

Постійно вживаються заходи щодо підвищення ролі поліцейського офіцера громади в забезпеченні правопорядку на території обслуговування та покращення взаємодії із населенням.

Про проведену роботу поліцейського офіцера громади СВГ ВП Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області  звітував також лейтенант поліції Тарасович Олег Валерійович.

Фото без опису

До його  території обслуговування входять 4 населених пунктах, а саме : м. Корець,

с. Новий Корець, с. Жадківка, с. Старий Корець проживає приблизно ~ 8702 – жителів.

З яких на території обслуговування проживає та знаходиться на обліку в органах Національної поліції: 25 кривдників,7 раніше судимих осіб, 23 сім'ї СЖО,205 власників зброї.

З обліковими елементами постійно проводяться профілактичні бесіди виховного характеру.

На закріпленій території постійно моніторяться та перевіряються місця масового скупчення людей, та місця, які є найбільш сприятливими для вчинення правопорушень.

При виявленні осіб, схильних до вчинення правопорушень, з ними проводиться профілактична робота виховного характеру, надаються роз'яснення, а у випадку грубого порушення громадського порядку- такі особи притягуються до відповідальності.

Відносно осіб складаються відповідні адміністративні матеріали.

За вчинені порушення до відповідальності притягнуто  притягнуто 50 осіб.

З яких :

- ч.1.ст.51 КУпАП- 1 шт (дрібна крадіжка)

- ст.176 КУпАП - 7шт (виготовлення та зберігання самого)

- ч.1ст.164 КУпАП - 1 шт (порушення порядку провадження господарської діяльності)

-ч.1.ст.156 КУпАП - 1шт (торгівля без акцизних марок)

-ч.1.ст.154 КУпАП - 1 шт (порушення умов вигулу тварин)

-ч.1.ст.44 КУпАП - 1шт (незаконне придбання,перевезення та зберігання наркотиків)

-ч.1 та ч.2 ст.178 КУпАП - 13шт (розпивання алкоголю у громадських місцях)

-ч.1 та ч.2 ст.175¹ КУпАП - 10шт(куріння у невстановлених місцях)

-ст.192 КУпАП - 2шт (порушення власників зброї )

-ч.1.ст.187 КУпАП - 2шт (порушення особами на обліку адміністративного нагляду)

-Порушення у сфері ПДР - 11

Враховуючи характер та особливості території, яку обслуговує ПОГ, упродовж звітного періоду на поліцейській  дільниці № 95,  яку обслуговує ПОГ, було розкрито 3 злочини, з яких:1- Крадіжка – ч.4.ст.185 ККУ, 1-Тілесні ушкодження – ч.1.ст.125, 1- Ухилення від виконання військового обов'язку – ст.336 ККУ.

 

Окрім того, упродовж звітного періоду забезпечено охорону громадського порядку та безпеки під час проведення різноманітних заходів: Днів сіл, Днів пам’яті, благодійних ярмарок, концертів, виступів;супроводжень загиблих захисників України.

Близько 15 разів відвідано, навчальні заклади:ЗЗСО "Корецька гімназія "Корецької міської ради, ЗЗСО "Корецький ліцей " Корецької міської ради, ЗЗСО "Новокорецька Гімназія " Корецької міської ради.

Здійснено близько 30 спільних виїздів з військовослужбовцями 5 відділу РТЦК СП, службою у справах дітей.

В тому ж числі: здійснено виїзди з спеціалістом з благоустрою, земельним відділом Корецької міської ради, старостами задля вирішення проблемних питань в громаді та надання допомоги.

Окрім того, враховуючи специфіку останніх обставин та подій в країні, військової агресії, відключення електроенергії та освітлення на території громади, поліцейськими офіцерами громади здійснюються нічні патрулювання та відпрацювання з метою зниження рівня вчинення злочинних діянь. Особливу увагу приділено самим віддаленим та рідковідвідуваним місцям, де може бути вчинено злочин в темну пору доби.

Основним критерієм ефективності діяльності ПОГ є профілактика з недопущення вчинення адміністративних правопорушень, та недопущення злочинів на території відповідальності.

Поліцейськими офіцерами громади у співпраці з органами місцевого самоврядування, старостами старостинських округів виконуються функції в межах компетенції поліції задля забезпечення громадського порядку та безпеки на території Корецької територіальної громади. Не буває вчинення правопорушення чи злочину без свідка, тому тісна співпраця з громадськістю допоможе тримати на постійному контролі ситуацію в громаді. Спільними зусиллями  ми будуємо безпечну громаду.

Розглянуто заяви громадян, членів сімей мобілізованих 24 осіб про надання одноразової грошової допомоги на суму 27 000 грн. та 64 громадян на надання матеріальної допомоги на лікування, поховання, тощо на суму  45 700 грн.

За результатами розгляду всіх питань прийнято відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь