Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Дата: 15.03.2023 12:48
Кількість переглядів: 149

Сьогодні, 15.03.2023 року, відбулося чергове шосте засідання виконавчого комітету Корецької міської ради. На засіданні розглянуто 23 питання.

Про стан виконання делегованих повноважень, передбачених статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо роботи з соціально незахищеними верствами населення в 2022 році інформував Анатолій ІВАЩУК, начальник відділу соціального захисту населення Корецької міської ради. Як зазначив Анатолій Васильович, соціальний захист населення є одним із пріоритетних напрямків в роботі Корецької міської ради.Відділом забезпечується надання консультацій громадянам з питань соціальної допомоги, житлових субсидій, пільг; перевірка прийнятих документів на всі види соціальних допомог, субсидій та компенсацій, які приймає міський ЦНАП та сім старостатів через програмний комплекс «Соціальна громада», а також в паперовому вигляді, які направляються в управління соціального захисту населення Рівненської райдержадміністрації, а від грудня 2022 заяви на призначення пільг та житлових субсидій направляються до Пенсійного Фонду для відповідних призначень.

Так, перевірено 3670 електронних заяв та стільки ж сформовано особових справ, з них: 2151 – на призначення соціальних допомог, 383 – на призначення пільг, 1136 – на призначення житлових субсидій. Всього на звітну дату субсидіями скористалось 2134 домогосподарства громади, в т.ч. на скраплений газ і тверде паливо - 737.Здійснено 139 обстежень матеріально-побутових умов проживання сімей та складені відповідні акти.

Зроблено розрахунок та прийняті рішення щодо 102 заяв про надання соціальної послуги «догляд вдома», «стаціонарний догляд», соціальний супровід дітей- сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Ведеться робота із надання соціальної підтримки населення, допомоги прийомним сім’ям, пільговим категоріям, визначаються потреби громади у соціальних послугах, забезпечується облік багатодітних сімей. Так на обліку перебувають: 1 - прийомна сім’я; 2 – дитячих будинки сімейного типу; 4994 - пільговики; 550 - багатодітних сімей; 415 - отримувачів державної соціальної допомоги, як малозабезпеченій сім’ї;95 - отримувачів державної соціальної допомоги одинокій матері; 564 - отримувачів державної соціальної допомоги при народженні дитини.

Згідно з Програмою фінансового забезпечення компенсаційних виплат за надання пільг з оплати послуг зв’язку, профінансовано послуг зв’язку на загальну суму 2,7 тис. грн.

Категорія одержувачів компенсаційної виплати фізичним особам, які надають соціальні послуги є вкрай вразливою та малозахищеною, адже вони надають щоденно допомогу невиліковно хворим, інвалідам І групи, хворим з когнітивними порушеннями. З бюджету територіальної громади виділено та профінансовано 714,3 тис. грн. для виплати щомісячної компенсації , що призначається фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі.

Відділ є головним розпорядником коштів у використанні державної субвенції на придбання житла дітям-сиротам. Протягом року дві дитини-сироти придбали житло.

Завдяки реалізації Програми надання послуг та інших видів допомоги соціально незахищеним верствам населення міської ради надано можливість забезпечити матеріальною підтримкою жителів громади на суму 389,4 тис. грн. Зокрема: 283 жителям на лікування та придбання медикаментів (238,9 тис. грн.); 98 особам у зв’язку із тяжким матеріальним становищем (71,6 тис. грн.); на поховання 28 безробітних осіб виділено 19,2 тис. грн; на поховання 9 загиблих захисників виділено – 59,7 тис. грн. (оплата ритуальних товарів та послуг).

Відповідно до Програми матеріальної підтримки учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, мобілізованих осіб, військовослужбовців та контрактників Корецької міської ради на 2022-2024 роки, надано матеріальну допомогу на загальну суму 161,6 тис. грн. 180-ти мобілізованим особам та членам їх родин.

Відповідно до Програми матеріальної підтримки добровольчого формування Корецької міської територіальної громади № 1/16 на 2022 рік надано грошову допомогу 83 членам добровольчого формування на суму 1281,3 тис. грн.

З 02.03.2022 року відділом соціального захисту населення міської ради щоденно ведеться облік внутрішньо переміщених осіб та їх потреб. Станом на 01.01.2023 року зареєстровано 340 осіб, які вимушено переїхали з населених пунктів, що перебувають на лінії зіткнення, з них: 41 військовозобов’язаний чоловік (віком від 18 до 60 років), 63 дитини шкільного віку, 38 дошкільнят, 59 сімей з дітьми, 3 студенти, 27 безробітних, 10 осіб з інвалідністю, 66 пенсіонерів. Найбільший наплив ВПО був у квітні місяці – 1457 осіб. Переміщені особи поселені у приватних будинках. Тут добре спрацювали старости громади, особливо Користівський та Веснянський.

Станом на 01.01.2023 року отримано 769 заяв на призначення компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) ВПО. Всі заяви опрацьовані, розглянуті та призначено компенсацію на загальну суму 929,7 тис. грн. Виплачено 823,9тис.грн. (по жовтень місяць), з них: 248,2 тис. грн. з державного бюджету, 575,7тис.грн. з міжнародних фондів).

Налагоджена співпраця з громадськими, благодійними організаціями, які надають гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам, а також окремим малозахищеним категоріям жителів громади, зокрема з Корецькою організацією Товариства Червоного Хреста України, фондом «Право на захист», регіональними представництвами ЮНІСЕФ та USAID.

Успішною стала участь у реалізації проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що фінансується Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Завдяки цьому, з метою організації виконання функцій у сфері соціального захисту населення, наша громада отримала комп’ютерне обладнання: ноутбуки, багатофункціональні принтери, монітори, персональні комп’ютери, пакети офісних програм, Wi-Fi роутери, що дало можливість покращити технічне оснащення.

Про виконання повноважень, передбачених статтею 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо стану оборонної роботи та проведення заходів, пов’язаних з мобілізаційною підготовкою у Корецькій міській територіальній громаді за 2022 рік інформувала Алла МАМЧУРОВСЬКА, начальник загального відділу та організаційно-кадрової роботи міської ради.

Про створення Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Корецькій міській раді та внесення змін до персонального складу Опікунської ради при виконавчому комітеті Корецької міської ради інформував Анатолій ІВАЩУК, начальник відділу соціального захисту населення Корецької міської ради.

Розглянуто також вісім питань за клопотанням Служби у справах дітей Корецької міської ради в частині захисту прав та інтересів дітей, передбачених чинним законодавством, з яких інформувала Наталія КОРНІЙЧУК, начальник Служби у справах дітей міської ради.

Затверджено план роботи виконавчого комітету Корецької міської ради на квітень 2023 року.

Внесено доповнення до Переліку інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг, що надаються центром надання адміністративних послуг Корецької міської ради та його віддаленим робочим місцем», про необхідність яких інформува Василь ДАНИЛЮК, начальник ЦНАПу Корецької міської ради.

Про організацію набору дітей до 1 класу на території Корецької міської територіальної громади у 2023 році доповідав членам виконкому Роман СИЛІН, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Корецької міської ради. Рекомендовано директорам закладів освіти громади, спеціалістам відділу освіти провести відповідну роз’яснювальну роботу серед здобувачів освіти, їх батьків, осіб, що їх замінюють про необхідність зарахування дітей до 1-их класів ЗЗСО, які закріплені за відповідними територіями обслуговування.

Відповідним рішенням схвалено проведення місячника з благоустрою та Дня довкілля в Корецькій міській територіальній громаді з 20.03.2023 по 21.04.2023 року для поліпшення санітарного стану території громади. Схвалено текст звернення виконавчого комітету Корецької міської ради до жителів громади, керівників установ, організацій, підприємств, учнівської та студентської молоді, релігійних громад, політичних і громадських організацій щодо проведення місячника з благоустрою, який буде опублікувано в газеті «Вісник Кореччини», на веб-сайті Корецької міської ради, у мережі Фейсбук. Затверджено заходи з проведення весняного місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану населених пунктів Корецької територіальної громади та схему закріплених територій для прибирання за організаціями, установами, підприємствами під час місячника з благоустрою. Також створено робочу групу з проведення місячника благоустрою для визначення об’ємів робіт та підведення підсумків виконання комплексу заходів.

Про стан створення нових та забезпечення функціонування існуючих підрозділів місцевої пожежної охорони у 2022 році інформував Тарас ЧЕРНЮК, головний спеціаліст з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій відділу містобудування, архітектури, житлово - комунального господарства та економічної політики, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій. Як зазначив Тарас ЧЕРНЮК, з метою протипожежного захисту сільських населених пунктів громади і здійснення профілактичної роботи в громаді до 01.11.2022 року функціонував один підрозділ МПО в с. Крилів. А 01. 11.2022 року міською радою спільно з 7 ДПРЗ 15 ДПРЧ створено ще один підрозділ місцевої пожежної охорони в с. Устя, врахувавши той факт, що зазначений населений пункт знаходиться на відстані 30 км від центру громади, де розміщений державний пожежно-рятувальний підрозділ.

В с. Устя проведено роботи з підготовки та ремонту адмінприміщення під депо місцевої пожежної охорони. Для забезпечення потреб місцевої пожежної команди в Устянський старостат передали пожежний автомобіль (від польського міста-побратима Бихава), який вже пройшов перереєстрацію. Члени МПК с. Устя отримали комплекти спецодягу, бензопилу, мотопомпу, пожежну драбину, спецліхтарі, лопати, хлопавки для гасіння пожеж. Інвентар отримано в рамках співпраці з HOVERLA / Проєкт USAID "ГОВЕРЛА" та Проектом "Вогнеборці", що фінансується Фондом Міжнародної Солідарності. Сформована команда із чотирьох чоловік пройшла курсову підготовку і отримала посвідчення, за що сплачено 6 900 грн. У рамках цього проекту комплекти спецодягу, спецліхтарі, лопати, хлопавки передані для Крилівської місцевої пожежної охорони. З бюджету Корецької міської ради на утримання підрозділів МПК с. Крилів та

с. Устя у 2022 році профінансовано на виплату заробітної плати -410 075 грн.; на придбання паливо- мастильних матеріалів-14 715 грн.

Розглянуто заяви 3 громадян про надання одноразової грошової допомоги при народженні дитини жителям Корецької міської територіальної громади на суму 15 тис. грн. та від 88 громадян про надання матеріальної допомоги на лікування, поховання, тощо на суму 63 200 грн.

За результатами розгляду всіх питань прийнято відповідні рішення.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь