A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ПРОКУРОРИ РОЗПОВІЛИ ШКОЛЯРАМ КОРЕЧЧИНИ ПРО ЇХНІ ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ

Дата: 25.05.2023 09:17
Кількість переглядів: 93

Прокурори Корецького відділу Здолбунівської окружної прокуратури зустрілися з учнями Корецької гімназії Корецької міської ради та опорного закладу «Великомежиріцькій ліцей» Великомежиріцької сільської ради.

Ювенальний прокурор Анна ОНИСЮК розповіла школярам про діяльність прокуратури та особливості роботи ювенального прокурора в цілому та особливості роботи прокурора з неповнолітніми. Також учні дізналися про види відповідальності та наслідки притягнення за порушення законів.

Окрім того, окремо було акцентовано увагу на темі шкідливості вживання алкоголю та тютюнопаління, а також небезпеці вейпінгу.

Зустріч пройшла у формі жвавого діалогу. Особливу цікавість у дітей викликала розповідь про адміністративну та кримінальну відповідальність, види покарань, які можуть бути застосовані до неповнолітніх порушників.

Також під час бесіди було обговорено питання усіх форм насильства над дітьми, зокрема, домашнього, булінгу у школі. Не обійшли також і тему агресії підлітків, яка в умовах сьогодення, через вплив соціальних мереж, гаджетів, трапляється нерідко. Звернули увагу на роль батьків у становленні належної поведінки неповнолітніх, формування правильного світогляду, відсутності шкідливих звичок.

Один із заходів пройшов у Корецькому районному суді, де з учнями, за участю Дмитра СІРАКА, провели імпровізоване судове засідання у кримінальному процесі.

Педагоги навчально-виховних закладів та учні подякували працівникам прокуратури за цікаве і корисне спілкування.

Подібні зустрічі зі школярами та працівниками прокуратури проводитимуться і надалі. Їх мета – підтримка у вихованні підростаючого покоління та профілактика правопорушень серед підлітків.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь