Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Корчанину, старшому сержанту Олександру ЛЕУНОВУ посмертно присвоєно звання Героя України.

Дата: 11.07.2023 08:42
Кількість переглядів: 78

Старшому сержанту 81-ї бригади ДШВ Олександру Леунову присвоєно звання Герой України (посмертно).

За час проходження військової служби, Олександр Леунов неодноразово брав активну участь в АТО та ООС: Авдіївській промзоні, населеному пункті Зайцеве та інших гарячих точках, де вела бойові дії 81 окрема аеромобільна бригада ДШВ ЗС України. Він був тричі поранений, але від евакуації постійно відмовлявся та залишався на позиціях разом зі своїм підрозділом.

16 березня 2022 року старший сержант Олександр Леунов виконував бойове завдання в районі населеного пункту Кам'янка, Харківської області. Під час прориву колон ворожої техніки з міста Ізюм в напрямку міста Слов'янськ, в складі 3-ї аеромобільно-десантної роти, яка перебувала в резерві, він висунувся на передній край оборони.

Під вогнем противника старший сержант Леунов відчайдушно та уміло керував діями підрозділу. А під час зустрічного бою, розділившись силами до взводу зайняв позицію на лівому фланзі дамби населеного пункту Кам'янка. На чолі підрозділу, він вступив в бій з противником та знищив три ворожі танки та дві БМП-3 противника.

Професійно та грамотно керуючи діями взводу, організував вогневе ураження противника, не даючи можливості ворогу протиснутись вперед. Завдяки рішучим діям Олександра було зупинено висування ворожих колон в напрямку міста Слов'янськ та не допущено оточення наших військ противником.

На жаль в результаті прямого попадання з ворожого танку по БТР-80, де знаходився старший сержант Олександр Леунов, він отримав поранення несумісні з життям…

Указом Президента України № 391/2023 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, командиру відділення аеромобільно-десантного взводу 90-го окремого аеромобільного батальйону імені Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова 81 окрема аеромобільна бригада Десантно-штурмових військ Збройних Сил України старшому сержанту Леунову Олександру Володимировичу присвоєно звання Герой України (посмертно).

Вічна слава та пам'ять Герою!

 

За матеріалами Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь