A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Захист прав дітей – пріоритет роботи

Дата: 24.08.2023 16:17
Кількість переглядів: 63

Налагоджена співпраця між Корецькою міською радою та Громадською організацією "Ліга соціальних працівників України" в рамках проєкту ЮНІСЕФ. Робота спрямована на забезпечення захисту прав дітей, що повернулися до біологічних сімей з інтернатних закладів та дітей групи ризику, через підтримку опікунських сімей як морально, так і матеріально, з метою забезпечити їм щасливе дитинство та можливість зростати в благополучному середовищі.

У рамках Меморандуму про співпрацю між Корецькою міською радою та Громадською організацією «Ліга соціальних працівників України» міський голова Людмила Дмитрук зустрілась з директором Рівненського обласного центру соціальних служб Ананієм Бучаком.

Спільно з представниками соціальних служб громади обговорили питання соціального супроводу опікунських сімей, які мешкають у громаді.

З початку широкомасштабної війни основна увага соцпрацівників громади спрямовувалася на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Нині ж назріла потреба приділити особливу увагу і опікунським сім’ям.

Опіка та піклування є однією з форм захисту прав дитини. І наш обов’язок забезпечити цей захист дітям, батьки яких через певні обставини не виконують свої обов’язки.

Кожна дитина має право виховуватися та зростати в сім’ї. На зустрічі обговорили питання необхідності проведення обстеження умов утримання та виховання дітей, над якими встановлено опіку, піклування за участю представників служби у справах дітей, відділу соціального захисту населення, дільничних офіцерів поліції та фахівців соціальної роботи.

Під час візиту у родини визначатимуться потреби дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та заходи, що необхідно вжити для забезпечення потреб таких дітей у розвитку й вихованні; обговорюватимуться питання щодо здійснення соціального супроводу сімей опікунів та піклувальників.

В рамках реалізації проєкту розпочали роботу у Корецькій міській раді троє фахівців соціальної роботи. Це – Ірина Цятко, Ірина Климчук (ВПО зі Слов’янська, Донецька область) та Богдана Павлишина.

Опіка або піклування є однією з сімейних форм влаштування дитини-сироти або дитини, яка залишилася без батьківського піклування. І наш обов’язок забезпечити цей захист дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

З любов’ю, все буде Україна!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь