Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Нарада-навчання щодо окремих питань практичного виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції»

Дата: 21.09.2023 15:03
Кількість переглядів: 85

Особливої актуальності набуло питання запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а також визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану.

У зв’язку з цим 20 вересня 2023 року для посадових осіб комунальних підприємств, установ та закладів міської ради заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Юрій Добровольський за участю начальника юридичного відділу міської ради Сергія Данилюка провів нараду-навчання щодо окремих питань практичного виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Під час заходу розглянуто окремі питання, що стосуються: конфлікту інтересів; його складових; кола осіб, на яких поширюються вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів; обов’язків особи у разі наявності у неї конфлікту інтересів; дій особи у разі існування сумнівів щодо наявності у неї конфлікту інтересів. Окремо звернено увагу на питання щодо обмежень стосовно одержання подарунків, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Окремим питанням розглянуто обов’язок подавати шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Акцентовано увагу на тому, що відповідно до роз’яснень НАЗК, під посадовими особами юридичних осіб публічного права слід розуміти осіб, які мають повноваження здійснювати організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські функції. У разі визначення посадових осіб на державних підприємствах слід брати до уваги положення ч. 3 ст. 65 ГК України, відповідно до якої, посадовими особами підприємства є керівник, головний бухгалтер, члени наглядової ради (у разі її утворення), виконавчого органу та інших органів управління підприємств. Однак цей перелік для цілей декларування не є вичерпним. Визначальним є обсяг повноважень відповідного працівника.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь