Корецька міська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Відбулося засідання круглого столу  з питань формування проєкту бюджету Корецької міської територіальної громади на 2024 рік

Дата: 16.11.2023 17:45
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

15 листопада 2023 року у Корецькій міській раді відбулося засідання круглого столу з питань підготовки проєкту бюджету Корецької міської територіальної громади на 2024 рік.

До обговорення запрошено членів виконавчого комітету міської ради, керівників структурних підрозділів та старостів всіх сільських населених пунктів громади.

У засіданні взяли участь міський голова Людмила Дмитрук, заступник міського голови Юрій Добровольський.

Начальник фінансового відділу Корецької міської ради Людмила Воят ознайомила присутніх із особливостями формування проєкту бюджету громади, міжбюджетними трансфертами, переданими із державного бюджету до бюджету громади та попередніми розрахунковими показниками надходжень податків і зборів до дохідної частини бюджету громади на 2024 рік.

Фото без опису

Особливостями складання проекту місцевого бюджету на 2024 рік є врахування встановленої мінімальної заробітної плати з 01 січня 2024 року  в розмірі 7100 грн, з 01 квітня 2024 року - 8000 грн та посадового окладу працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з 01 січня 2024 року в розмірі 3195 грн, з 1 квітня 2024 року - 3600 грн.

Видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв пропонується збільшувати  в середньому на коефіцієнт 1,125.

Відповідно до Закону  України  «Про державний  бюджет України  на 2024 рік»  передбачено базову дотацію для бюджету Корецької міської територіальної громади  в сумі 28 992 500 гривень, що в 1,6 рази менше планового показника 2023 року.

У 2024 році продовжується дія тимчасової норми - 64 відсотки нормативу зарахування податку на доходи фізичних осіб до місцевого бюджету, проте військовий ПДФО стовідсотково вилучається до Державного бюджету. Орієнтовний обсяг втрат бюджету громади– 5 300 000 гривень.

Фото без опису

Фінансовим відділом міської ради проведено аналіз потреби в коштах, поданої головними розпорядниками на 2024 рік, визначено орієнтовні граничні обсяги видатків в межах прогнозних надходжень бюджету.

З метою формування проекту рішення Корецької міської ради Про  бюджет  Корецької міської територіальної громади  на 2024 рік керівникам структурних підрозділів – головним розпорядникам коштів доручено опрацювати граничні обсяги видатків на 2024 рік та привести потребу в коштах у відповідність до можливостей дохідної частини бюджету.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь