Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

16 днів проти насильства

Дата: 08.12.2023 14:47
Кількість переглядів: 145

     В Україні з 25 листопада розпочалася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»   Проблема насильства в сімї є дуже гострою для нашої держави. Останнім часом кількість повідомлень про випадки вчинення насилля значно зросли, постраждалі перестали замовчувати факти жорстокого поводження з ними. Адже у більшості випадків страждають від нього жінки, але часто  жертвами стають чоловіки та діти.

     З метою підвищення рівня правової обізнаності у сфері запобігання та протидії домашньому насильству 07.12.2023 року головним юристом відділу «Корецьке бюро правової допомоги» Рівненського місцевого центру з надання БВПД,  спільно з працівниками Рівненського районного сектору №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області для клієнтів пробації, які перебувають на обліку в підрозділі проведено правоосвітницький захід на тему «Насильство в сімї, відповідальність домашнього кривдника».

       Під час проведення заходу Оксана Кречмаровська розтлумачила присутнім поняття насильства, його види та прояви, які права мають особи, постраждалі від домашнього насильства та яка відповідальність за вчинення цього діяння. Адже особа яка стала жертвою не завжди розуміє,  що відносно неї скоєно насильство. Тому саме під час заходу і були обговорені конкретні питання домашнього насильства та як саме реагувати на такі випадки, куди звертатися та, як вирішити дану проблему.

    На завершення заходу пані Оксана наголосила, що постраждала особа має право на безоплатну вторинну правову допомогу у порядку, встановленому Законом України «Про безоплатну правову допомогу». Особи, які постраждали від домашнього насильства за ознакою статі мають право на всі види правових послуг.

      Після проведення заходу працівниками сектору пробації , субєктам пробації було продемонстровано документальну стрічку  « Зупини мене, якщо зможеш – домашнє насильство та бездіяльність».

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь