Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Проведено чергове засідання виконкому Корецької міської ради

Дата: 13.12.2023 14:59
Кількість переглядів: 151

Сьогодні, 13.12.2023 року, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Корецької міської ради, на якому розглянуто 18 питань.

Перед початком засідання міський голова Людмила Дмитрук представила членам виконавчого комітету  поліцейського офіцера громади, капітана поліції Романюка Степана Ростиславовича, за яким відповідним наказом ГУ НП в Рівненській області закріплено територію обслуговування по поліцейській станції №3 с. Користь - 10 населених пунктів Користівського та Бриківського старостинських округів Корецької міської ради із чисельністю населення 6049 осіб, зокрема, села: Калинівка, Забара, Головниця, Новини, Користь, Бриків, Богданівка, Черниця, Крилів та Сапожин. Людмила Миколаївна побажала С. Романюку налагодження  ефективної співпраці поліцейського офіцера з громадою, спрямованої на захист інтересів жителів цих старостинських округів.

Також міський голова презентувала членам виконкому Почесну відзнаку Рівненської обласної ради, яку на засіданні Ради громад при голові Рівненської обласної ради Андрію Караушу однією з п’яти відзначених територіальних громад області отримала і Корецька міська рада. Це – найвища нагорода ради, яка вручається за вагомий внесок у розбудову місцевого самоврядування.

 На черговому засіданні виконкому схвалено проект рішення міської ради «Про бюджет Корецької міської територіальної громади  на 2024 рік» (Інформувала Людмила ВОЯТ, начальник фінансового відділу Корецької міської ради); затверджено Регламент виконавчого комітету Корецької міської ради VIII скликання; План заходів із запобігання булінгу  у  закладах  освіти   Корецької   міської територіальної    громади; Заходи з  реалізації Програми зайнятості населення на території Корецької міської ради на 2024 рік.  (Інформувала Валентина ПАВЛЮК, секретар міської ради)

Про створення Координаційної групи з визначення потреб населення Корецької міської ради у соціальних послугах під час дії на території України або в окремій її місцевості надзвичайного або воєнного стану інформував Анатолій ІВАЩУК, начальник відділу соціального захисту населення Корецької міської ради.

Розглянуто також два питання за клопотанням Служби у справах дітей Корецької міської ради в частині захисту прав та інтересів дітей, передбачених чинним законодавством, зокрема 1 дитині надано статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій  та  збройних  конфліктів. Інформувала Наталія КОРНІЙЧУК, начальник Служби у справах дітей міської ради.                                                                                 

Затверджено план роботи виконавчого комітету Корецької міської ради на 2024 рік.

Про завершення приватизації об’єкта малої приватизації в с. Черниця за наслідками електронного аукціону інформувала Катерина АНДРІЙЧУК, головний спеціаліст  юридичного відділу Корецької міської ради. 

Про надання одноразової матеріальної допомоги фізичним особам, які утримують три і більше корів, у особистих селянських господарствах Корецької міської територіальної громади інформував Микола ЛЯШУК, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства,  економічної політики, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій міської ради.

Як інформував Анатолій ІВАЩУК, начальник відділу соціального захисту населення Корецької міської ради, розглянуто 14 звернень про надання одноразової грошової допомоги при народженні дитини жителям Корецької міської територіальної громади на суму 70 000 грн. та від  39 осіб про надання матеріальної допомоги на лікування, поховання, тощо на суму  39 900 грн., а також 23 про надання одноразової грошової допомоги мобілізованим особам на суму 39 500 грн.

По завершенню засідання виконкому  до присутніх звернулась Ірина КРУПИЧ, начальник Корецької ДПІ ГУ ДПС в Рівненській області, член виконкому, яка розповіла присутнім про діючі електронні сервіси ДПС, зокрема, про новий застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можливо скористатися даними про нарахування податків, боргових зобов’язань тощо;  наголосила про можливості електронного документообігу та листування через реєстрацію платників податків, користувачів послуг  в електронному кабінеті Державної податкової служби; звернула увагу на вимогу застосування суб’єктами підприємницької діяльності касових апаратів (РРО) і притягнення  їх до відповідальності за порушеннях цих норм. Також Ірина Степанівна зазначила, що у цьому році вперше адмініструється такий вид податку як мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ), тому, наразі, виникає багато запитань у його платників. Цей податок стосується тих землевласників,  у власності яких перебувають земельні ділянки  площею понад 0,50 га. Тому потрібно кожному землекористувачу чи землевласнику самостійно контролювати  стан укладення договорів оренди та їх державну реєстрацію  на вказані земельні ділянки, а також  вчасну сплату податку та погашення  боргів  за ними.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь