A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Проведено засідання виконкому Корецької міської ради

Дата: 17.01.2024 15:46
Кількість переглядів: 91

Сьогодні, 17.01.2024 року, відбулося перше цьогоріч засідання виконавчого комітету Корецької міської ради. На засіданні розглянуто 27 питань.

Схвалено звіт про виконання місцевого бюджету Корецької міської територіальної громади за 2023 рік, з яким членів виконкому ознайомила Людмила ВОЯТ, начальник фінансового відділу міської ради. Слід зазначити, що до загального фонду міського бюджету надійшло 242 020 129 грн., зокрема, 99 966 541 грн. власних доходів. Виконання затверджених призначень по власних доходах забезпечено на 106,9 відсотка, Крім власних доходів, до місцевого бюджету надійшло в повному обсязі із загального фонду державного бюджету базової дотації - 47 612 700 грн., освітньої субвенції - 91 580 100 грн. Субвенцій інших рівнів надійшло 2 860 788 грн. Впродовж 2023 року із загального фонду місцевого бюджету проведено видатків на суму 235 500 607 грн. або 95 відсотків до уточнених призначень на звітний період. Голова територіальної громади Людмила ДМИТРУК зазначила, що життя громади напряму залежить від наповнення місцевого бюджету та висловила подяку всім платникам податків: як юридичним, так і фізичним особам, роботодавцям, котрі створили додаткові робочі місця та виплачували легальні заробітні плати.

Про стан погашення заборгованості перед місцевим бюджетом і декларування доходів громадян за 2023 рік інформувала Ірина КРУПИЧ, начальник Корецької ДПІ.

Про виконання Програми соціально-економічного розвитку Корецької міської ради за 2023 рік інформував Микола ЛЯШУК, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, економічної політики, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій міської ради.

Розглянувши заяву ТОВ «Тепло-Енергія» (код ЄДРПОУ: 38645295) від 26.12.2023 № 26/12 про встановлення тарифу на виробництво теплової енергії, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії для установ м. Корець, затверджено розмір тарифу для ТОВ «Тепло-Енергія» на виробництво теплової енергії, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії для установ м. Корець на рівні 90% середньозваженого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу та середньозважених тарифів на транспортування і постачання теплової енергії у розмірі 2885,15 грн/Гкал (без ПДВ), який набере чинності з 01.02.2024 року.

Схвалено проект Програми розвитку транскордонного співробітництва, інвестиційної та міжнародної діяльності Корецької міської територіальної громади на 2024-2027 роки. Інформувала Валентина Павлюк, секретар міської ради.

Відповідними рішеннями внесено зміни до Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Корецькій міській раді та до персонального складу комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Корецької міської ради, а також до Положення про надання матеріальної допомоги мешканцям населених пунктів Корецької територіальної громади. Інформував Анатолій ІВАЩУК, начальник відділу соціального захисту населення Корецької міської ради.

Про стан дотримання виконавської дисципліни у виконавчому комітеті Корецької міської ради щодо роботи із документами органів влади вищого рівня та власними рішеннями за 2023 рік інформувала Ірина ОПАНАСЮК, в.о. начальника загального відділу та кадрової роботи міської ради.

Про стан квартирного обліку у виконавчому комітеті Корецької міської ради за 2023 рік. Членів виконкому інформувала Валентина Павлюк, секретар міської ради.

Про стан створення нових та забезпечення належного функціонування існуючих класів безпеки інформував Тарас ЧЕРНЮК, головний спеціаліст з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій міської ради, який зазначив, що задля оновлення знань та відпрацювання практичних навичок учнів в закладах освіти обладнуються інтерактивні простори – кімнати безпеки з різними зонами. Класи безпеки – це, в першу чергу, інтерактивні класи, технічне оснащення яких дозволяє забезпечити освітній процес та постійну активну взаємодію всіх його учасників.19 жовтня 2023 року на базі ЗЗСО «Корецький ліцей» запрацював перший Клас безпеки. Для реалізації цієї ініціативи залучено ресурси від різних партнерів, а саме: рятувальників, поліції, Корецького РЕМу, Корецької організації Товариства Червоного Хреста України та, звісно, спонсорська допомога від батьківського комітету.

Цей клас не лише сприятиме освіті учнів у питаннях безпеки, але й надасть можливість вчитися з реальним обладнанням, що забезпечить оволодіння практичними навичками для ефективного реагування на різноманітні ситуації. Також ведуться роботи зі створення класу на базі ЗЗСО «Корецька гімназія». Відкриття його планується у першому півріччі 2024 року.

Відповідним рішенням виконкому запроваджено трудову повинність та організацію спільно з Корецьким відділом Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Корецької міської територіальної громади, яким визначено залучати до суспільно корисних робіт працездатних осіб, у тому числі осіб, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров’я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану а саме: зареєстрованих безробітних та інших незайнятих осіб, зокрема внутрішньо переміщених; працівників функціонуючих в умовах воєнного стану підприємств (за погодженням з їх керівниками), що не залучені до виконання мобілізаційних завдань (замовлень) та не зараховані до складу об’єктових формувань цивільного захисту, – у порядку переведення; осіб, зайнятих в особистому селянському господарстві; учнів та слухачів професійно-технічних навчальних закладів; осіб, які забезпечують себе роботою самостійно. (за потреби) та затверджено перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, до виконання яких залучаються працездатні особи на території Корецької міської територіальної громади. У обговоренні цього рішення взяла участь начальник Корецького відділу Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості Жанна СУХАРЕВСЬКА, якій міський голова Людмила ДМИТРУК також подякувала за співпрацю упродовж 2023 року, зокрема, за надану допомогу в отриманні жителями громади урядових грантів на започаткування чи розвиток власної справи, адже протягом року створено за державними програмами підтримки бізнесу близько 50 додаткових робочих місць.

Про затвердження плану заходів закладів культури Корецької міської територіальної громади на 2024 рік інформувала Вікторія ГОДЮК, директор КЗ «Корецький центр культурних послуг».

Розглянуто також шість питань за клопотанням Служби у справах дітей Корецької міської ради в частині захисту прав та інтересів дітей, передбачених чинним законодавством, з яких інформувала Наталія КОРНІЙЧУК, начальник Служби у справах дітей міської ради.

Затверджено план роботи виконавчого комітету Корецької міської ради на лютий 2024 року.

Про встановлення режиму роботи закладу роздрібної торгівлі та громадського харчування «ДМ» у м. Корець напроти міського ринку та надання двох дозволів на зрізання дерев інформував Володимир ПЕТРУК, провідний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово - комунального господарства, економічної політики міської ради, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій Корецької міської ради.

Розглянуто заяви 18 громадян про надання одноразової грошової допомоги при народженні дитини на суму 95 000 грн.; 16 громадян, членів сімей мобілізованих осіб про надання одноразової грошової допомоги на суму 40 000 грн. та 46 громадян на надання матеріальної допомоги на лікування, поховання, тощо на суму 39 500 грн. Інформував Анатолій ІВАЩУК, начальник відділу соціального захисту населення Корецької міської ради.

За результатами розгляду всіх питань прийнято відповідні рішення.

Перед членами виконкому виступила Тетяна ВЛАДИКА, начальник відділу земельних відносин, екології та благоустрою Корецької міської ради, яка повідомила присутнім про встановлення коєфіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік. який необхідно врахувати суб’єктам господарювання ( юридичним та фізичним особам) для обрахунку орендної плати та земельного податку у 2024 році. Цей коєфіцієнт становить 1,051. Звернула увагу на наступне: Витяги, які сформовані автоматично у системі ДЗК у період з 01.01. по 16.01.2024 року , не містять коєфіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік, відповідно значення нормативної грошової оцінки земель, зазначене у цих витягах, потребує перерахунку із застосуванням цього індексації НГО.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь