A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Наша єдність- наша зброя!

Дата: 22.01.2024 15:43
Кількість переглядів: 64

22 січня 2024 року в приміщенні Рівненського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області був проведений захід із суб’єктами пробації присвячений Дню Соборності України.

Під час заходу суб’єктів пробації було ознайомлено, що 22 січня вся країна відзначає  День Соборності України. Прийнято також цей день називати Днем Державності України або Днем Єдності України.  Соборність – це об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території, єдність всіх громадян, незалежно від їх національності чи віросповідань. Наша держава у процесі свого творення йшла тернистим шляхом. Довгий час вона не мала єдиної території. Землі нашої Батьківщини належали іншим державам і були розірвані на шматки. Але Україна вистояла і сьогодні є єдиною, соборною і незалежною. 22 січня 1919 року о 12 годині на Софіївській площі міста Києва розпочалася урочиста церемонія проголошення Акта злуки. Злилися, стали цільними і неподільними, століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. День Соборності як раз і демонструє їх воз’єднання. Символом цієї події є живий ланцюг, громадяни нашої держави, взявшись за руки, утворили такий ланцюг, що розтягнувся від Києва до самого Івано-Франківська (через Львів) це мільйони людей і сотні кілометрів. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Під час заходу суб'єктам пробації була продемонстрована презентація про історію воз'єднання українських земель в єдину державу.

Також в ході заходу суб’єктами пробації було переглянуто та обговорено документальну стрічку «День соборності України — Акт злуки: відтворення історичної правди».

Захід проведений з метою поглибити знання суб'єктів пробації про історичний факт злуки українського народу та його значення для нашої держави; формувати риси національної свідомості українського громадянина; виховувати  повагу та любов до Батьківщини; та відповідно до Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30.06.2021р. № 673.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь