A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Відбулася чергова сесія Корецької міської ради

Дата: 25.01.2024 17:20
Кількість переглядів: 133

25 січня 2024 року відбулося пленарне засідання 49-ї чергової сесії Корецької міської ради.

Фото без опису

Пленарному засіданню передувало засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку,  податкової та регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва під головуванням Валентина СВІНЦІЦЬКОГО, на якому схвалено проекти рішень, які повторно розглядалися  після зауважень та висновків депутатської бюджетної комісії

На пленарному засіданні міської ради розглянуто 184 питання, в тому числі-144 земельних; прийнято 184 рішення. У цьому засіданні взяли участь 21 депутат міської ради  всі керівники комунальних установ, закладів, підприємств міської ради та старости всіх населених пунктів територіальної громади.

Про роботу виконавчих органів Корецької міської ради за 2023 рік інформувала депутатів Людмила ДМИТРУК, міський голова. Як зазначила Людмила Миколаївна,-«Завершився 2023 рік. В Україні триває  повномасштабна війна. Наша громада з початку війна була і на сьогодні є тиловою територією. Дякуючи Богу, завдяки нашим ЗСУ, ми маємо можливість працювати, навчатися, вести бізнес, і, навіть, розвивати громаду.  Збільшення доходів бюджету, підтримка ЗСУ, міжнародна співпраця, залучення гуманітарної допомоги, надання прихистку ВПО, розвиток освіти, медицини, соціального захисту, спорту, культури, функціонування комунальних підприємств, транспортної інфраструктури, реалізація програм, які  покликані підвищувати рівень безпеки в громаді – це те, над чим ми всі разом працювали. Потрібно було утримувати баланс та визначати пріоритетність кожної із  зазначених ланок. Дякую всім, хто в цей важкий час сумлінно і професійно виконує свою роботу, робив і робить внесок у громадське й культурне життя громади, економічний та  соціальний розвиток Прозорі фінанси, вчасна сплата податків (дякую платникам податків), наповнення бюджету, це- підтримка економіки держави, вклад у перемогу, розвиток громади. І головне, щодня пам’ятаймо, що життям та можливістю працювати ми завдячуємо нашим захисникам та захисницям. Хлопці на передовій для того тримають фронт, щоб в тилу продовжувалося життя.  Відносно планів на 2024 рік важко щось говорити і щось прогнозувати. Невідомо, якою буде ситуація в країні. Але точно знаю і розумію, що ми  будемо робити, щоб він став переможним; ми повинні  забезпечувати життєдіяльність громади. Громада має виконувати свої функції. Це -природний стан речей, адже ми -частина економіки всієї держави. Нам потрібно залучати  більше додаткових ресурсів у громаду: це -гранти і проекти; брати активну участь у державних програмах ,адже це - створення нових робочих місць.  ( Повністю звіт голови опублікується  на офіційному вебсайті Корецької міської громади в мережі Інтернет (https://koretska-gromada.gov.ua/)

Про виконання Програми економічного та соціального розвитку Корецької територіальної громади на 2022 – 2024 роки за 2023 рік ( інформував Іван МАРКЕВИЧ, заступник міського голови)

Внесено зміни до штатного розпису КНП «Корецька міська лікарня» на 2024 рік, а  також зміни і до штатного розпису КНП «Корецький центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2024 роки 

Про затвердженням Програми розвитку транскордонного співробітництва, інвестиційної та міжнародної діяльності Корецької міської територіальної громади на 2024-2027 роки(інформувала Валентина ПАВЛЮК, секретар міської ради).

Про внесення змін до Програми  організації   харчування   учнів    та  вихованців    закладів    освіти Корецької міської територіальної   громади на 2024 рік; Про внесення змін до статутів ЗЗСО «Великоклецьківська гімназія», «Веснянська гімназія», «Сторожівська  гімназія»; Про погодження кошторисів та штатних розписів закладів загальної середньої освіти Корецької міської територіальної громади (інформував Роман СИЛІН, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Корецької міської ради). Про затвердження кошторисів та штатних  розписів комунальних установ та закладів міської ради на 2024 рік інформували їх керівники.

Схвалено внесення змін до Програми матеріальної підтримки учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, мобілізованих осіб, військовослужбовців та контрактників Корецької міської ради на 2022 – 2024 роки та  Програми надання послуг та інших видів допомоги соціально незахищеним верствам населення Корецької міської ради на 2022 – 2024 роки, якими передбачено збільшення розміру матеріальних допомог і виплат (інформував Анатолій ІВАЩУК, начальник відділу соцзахисту населення міської ради).

Рекомендовано внести зміни до Програми благоустрою Корецької міської територіальної громади та розвитку комунального підприємства «Корецьжитловодоканал» Корецької міської ради на 2024 рік           (інформувала Ірина ВИГОРІЙ, начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та контролю міської ради).                                

Також на цьому  пленарному засіданні  затверджено звіт щодо виконання бюджету Корецької міської територіальної громади за 2023 рік», як зазначила Людмила ВОЯТ, начальник фінансового відділу, до загального фонду  бюджету Корецької міської  територіальної громади надійшло 242 020 129   грн, зокрема 99 966 541 грн власних доходів. Виконання затверджених призначень по власних доходах за січень – грудень 2023 року забезпечено на 106,9 відсотка.. Крім власних доходів,  до місцевого бюджету надійшло в повному обсязі із загального фонду державного бюджету базової дотації - 47 612 700 грн, освітньої субвенції -  91 580 100 грн. Субвенцій з бюджетів різних рівнів надійшло  2 860 788 грн.Впродовж 2023 року із загального фонду місцевого бюджету проведено видатків всього на суму  235 500 607 грн або 95 відсотків до уточнених призначень на звітний період. Кредиторська заборгованість по бюджету територіальної громади на 01 січня 2024 року згідно з даними казначейського звіту  відсутня.  

Внесено змін до бюджету Корецької міської територіальної громади на 2024 рік», відповідно до яких  передбачено: надання іншої субвенції із місцевого бюджету районному бюджету Рівненському району на  видатки загального і спеціального фондів на виконання Програми підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Рівненському районі на 2022-2024 роки; виділення коштів для організації гарячого харчування та закупівлі твердого палива в закладах загальної середньої освіти громади; виділення коштів  на придбання матеріалів для ремонту  електромережі ЗЗСО «Черницька початкова школа»  у розмірі  3 млн. 265 тис. грн.; виділення коштів із місцевого бюджету  на фінансове забезпечення у 2024 році Програми стимулювання народжуваності дітей  та Програми оздоровлення, реабілітації та санаторно-курортного лікування  жителів Корецької міської територіальної громади у  сумі 1 млн. 275 тис. грн;  на фінансове забезпечення у 2024 році Програми про надання послуг та інших видів допомоги соціально незахищеним верствам населення Корецької міської ради на 2022-2024 роки та Програми  надання матеріальної підтримки учасників АТО, ООС, мобілізованих осіб, військовослужбовців та контрактників Корецької міської ради на 2022-2024 роки у розмірі 1 млн. 272 тис. грн. ; виділення коштів на придбання насосного обладнання, розкидача протиожеледної суміші та ремонт сміттєвоза у КП «Корецьжитловодоканал» у сумі 900 тис. грн., на придбання генераторів та оргтехніки  для потреб в/ч А 4820 у сумі 150 тис. грн., та інше (інформувала Людмила ВОЯТ, начальник фінансового відділу Корецької міської ради).

Затверджено звіти про виконання фінансових планів за 2023 рік КП Добробут»  та  КП «Корецьжитловодоканал» Корецької міської ради. ( інформували керівники підприємств) та  інші  рішення: «Про завершення приватизації об’єкта малої приватизації», «Про затвердження звіту про оцінку майна комунальної власності Корецької міської територіальної громади» та «Про затвердження об’єкта комунальної власності Корецької міської територіальної громади, що підлягає приватизації» (інформувала Катерина АНДРІЙЧУК, головний спеціаліст юридичного відділу Корецької міської ради).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь