A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

У Верховній Раді на засіданні 6 лютого ухвалили в цілому проєкт закону №9627, що спрощує процедуру зміни цільового призначення землі із сільськогосподарської на промислову.

Дата: 09.02.2024 09:46
Кількість переглядів: 52

Фото без описуУ Верховній Раді на засіданні 6 лютого ухвалили в цілому проєкт закону №9627, що спрощує процедуру зміни цільового призначення землі із сільськогосподарської на промислову.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, вважає, що спрощення дозволить позбутися багатомільярдного корупційного ринку для чиновників, оскільки вони заробляли, обіцяючи «прискорення» дозволів.

Реалізація законопроєкту вирішить проблему хабарництва при переведенні сільськогосподарської землі на промислову. Законопроєкт спрощує встановлення цільового призначення землі та його зміну у випадку територій, які знаходяться поза населеними пунктами.

Проект закону пропонує:

1.Внести зміни до Земельного кодексу України в частині: спрощення порядку встановлення та зміни цільового призначення земельних ділянок на територіях за межами населених пунктів у разі якщо стосовно таких територій відсутня затверджена містобудівна документація на місцевому рівні, для розміщення будівель промислових та складів; будівель сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства; трубопроводів, комунікацій та ліній електропередачі; комплексних промислових споруд. Таке спрощення буде діяти протягом п’яти років з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні або у відповідній окремій місцевості.

2. Внести зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», передбачивши, що: до створення містобудівного кадастру на державному рівні як інтегрованої інформаційної системи до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва можуть вносяться відомості містобудівного кадастру; витяги з містобудівної документації створюються з використанням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва; під час дії правового режиму воєнного стану та протягом п’яти років з дня його припинення або скасування в Україні або у відповідній окремій місцевості допускаються встановлення та зміна цільового призначення земельних ділянок без урахування вимог частин третьої — четвертої статті 24 цього закону на територіях за межами населених пунктів у разі якщо стосовно таких територій відсутня затверджена містобудівна документація на місцевому рівні для розміщення будівель промислових та складів; будівель сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства; трубопроводів, комунікацій та ліній електропередачі; комплексних промислових споруд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь