A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Дата: 21.02.2024 13:15
Кількість переглядів: 25

Сьогодні, 21.02.2024 року, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Корецької міської ради. На засіданні розглянуто 33 питання.

Про виконання делегованих повноважень, передбачених статтею 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо розгляду звернень громадян, які надійшли до виконавчого комітету за 2023 рік інформувала Ірина ОПАНАСЮК, в.о. начальника загального відділу та кадрової роботи міської ради.

Про реалізацію державної програми «єРобота» з активізації підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць у Корецькій міській територіальній громаді за 2023 рік інформувала начальник Корецького відділу Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості Жанна СУХАРЕВСЬКА, яка зазначила, що з липня 2022 року в Україні запрацювала державна програма «єРобота», за якою можна отримати від держави грантову допомогу для започаткування чи розвитку підприємництва. Програма передбачає реалізацію 6 проектів:

1) Проект «Новий рівень» із залученням до 8 млн. гривень, на умовах спів фінансування, для започаткування чи розвитку власної справи в переробних галузях агропромислового комплексу, металургії, деревообробки, виробництва меблів тощо. Реалізація кожного такого проекту передбачає створення не менше 25 робочих місць.

2) Проект «Своя теплиця» із залученням до 7 млн. гривень, на умовах спів фінансування, для розвитку тепличного господарства. Реалізація кожного такого проекту передбачає створення 40 нових постійних та сезонних робочих місць у тепличному господарстві.

3) Проект «Свій сад» із залученням до 400 тис. гривень, на умовах спів фінансування, на гектар землі що використовується для насаджень для розвитку садівництва. Реалізація кожного такого проекту передбачає створення від 3 до 20 нових постійних та сезонних робочих місць – у садовому господарстві.

4) Проект «Стартап» з реалізації стартапів як для розробників готових технологічних рішень, так і для спеціалістів, які мають ідею проекту. Це безповоротні гранти від 750 тис. до 3,5 млн. грн. або поворотна допомога від 3,5 млн. до 8 млн. грн.. Реалізація кожного такого проект передбачає створення від 3 до 10 робочих місць.

5) Проект «Старт в ІТ». Це оплата навчання для громадян, які втратили роботу, перебувають у простої, неоплачуваних відпустках, внутрішньо переміщені особи та всі, хто хочуть здобути нову професію в IT. Пакет документів разом із заявкою на участь подається через Портал Дія. Рішення приймається Державним центром зайнятості. Учасникам проекту надається електронний сертифікат для професійного навчання, який гарантує оплату навчальних послуг. Упродовж 10 робочих днів на основі сертифікату необхідно укласти договір із закладом освіти на здобуття професії. Усі учасники проекту після завершення навчання зобов’язують протягом 30 днів працевлаштуватися або започаткувати бізнес у сфері ІТ.

6) Проект «Своя справа», який дає можливість отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Ключову роль у реалізації програми «єРобота» покладено на Державну службу зайнятості, це - проведення інформаційно-роз′яснювальної роботи, надання практичної допомоги та супровід під час реалізації проектів.Результати такої роботи у Корецькій територіальній громаді наступні. Активно запрацював проект «Своя справа» за яким отримали мікрогранти 23 особи.

У розрізі населених пунктів (за місцем ведення діяльності):Корець - 18; Старий Корець -1; Річки – 1;Новий Корець - 2; Жадківка -1. За видами економічної діяльності:

Торгівля ювелірними виробами у спеціалізованих магазинах – 1; Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування – 4; Інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах – 7; Вантажний автомобільний транспорт – 1; Роздрібна торгівля з лотків і на ринках текстильними виробами, одягом і взуттям – 1; Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами – 1; Торгівля мотоциклами, деталями та приладдям до них, технічне обслуговування і ремонт мотоциклів – 1; Виробництво інших харчових продуктів – 1; Інші види освіти – 2; Стоматологічна практика – 1; Ветеринарна діяльність – 1; Виробництво інших виробів з деревини.. – 1 ; Інші види роздрібної торгівлі поза магазинами – 1.

Всього у рамках проекту на організацію та розвиток підприємницької діяльності у громаді профінансовано кошти у сумі – 5 450 000 грн. (п’ять мільйонів чотириста п’ятдесят тисяч гривень).

Реалізація проекту передбачає створення у громаді 43 робочих місць, протягом 6 місяців з дня отримання коштів. Станом на 01.01.2024 року створено 30 робочих місць, 13 робочих місць планується створити у 2024 році.

Проект продовжує працювати у 2024 році. Передбачено 26 хвиль для подачі документів. Визначені строки подання та опрацювання заяв.

Станом на 10.02.2024 по Корецькій територіальній громаді у 2024 році прийнято 8 позитивних рішень, за якими має бути створено ще 12 робочих місць. По 6 особах проведено виплати на суму 1 250 000 грн. (Один мільйон двісті п’ятдесят тисяч гривень).

Про роботу історичного музею - структурного підрозділу комунального закладу «Корецький центр культурних послуг» Корецької міської ради за 2023 рік інформувала Ірина ВОЯТ, завідувачка Корецького історичного музею.

Затверджено звіти поліцейських офіцерів Корецької міської територіальної громади старшого лейтенанта Олега Тарасовича, капітана Івана Васильчука та капітана Степана Романюка (працює на посаді з 01.12.2023) про їх роботу за 2023 рік. Стосовно стану організації превентивної та профілактичної діяльності щодо запобігання та припинення правопорушень, у тому числі домашнього насильства, рецидивної, побутової злочинності, стану індивідуальної превентивної роботи з особами, які перебувають на профілактичних обліках за звітний період ними проведена наступна робота: особисто розкрито кримінальних правопорушень (злочинів) – 24; складено протоколів та винесено постанов про адміністративні правопорушення-166.

Про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Корецької міської ради за 2023 рік інформувала Катерина АНДРІЙЧУК, відповідальний секретар адміністративної комісії при виконавчому комітеті Корецької міської ради. За 2023 рік адміністративна комісія провела 34 засідань, на яких розглянуто 56 протоколів про адміністративні правопорушення. За результатами розглянутих справ за 2023 рік адміністративною комісією винесено 51 постанову про притягнення порушників до відповідальності з накладанням штрафу на загальну суму 33 524,00 грн. Скарги на роботу адміністративної комісії за 2023 рік не надходили, а винесені постанови – не оскаржувалися.

Заслухано публічні звіти розпорядників бюджетних коштів щодо використання бюджетних коштів у 2023 році: відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Корецької міської ради, відділу соціального захисту населення Корецької міської ради, виконавчого комітету Корецької міської ради, фінансового відділу Корецької міської ради.

Розглянуто також дев’ять питань за клопотанням Служби у справах дітей Корецької міської ради в частині захисту прав та інтересів дітей, передбачених чинним законодавством, з яких інформувала Наталія КОРНІЙЧУК, начальник Служби у справах дітей міської ради.

Затверджено план роботи виконавчого комітету Корецької міської ради на березень 2024 року.

Розглянуто заяви 8 громадян про надання одноразової грошової допомоги при народженні дитини на суму 40 000 грн.; 19 громадян, членів сімей мобілізованих осіб про надання одноразової грошової допомоги на суму 74 000 грн. та 30 громадян на надання матеріальної допомоги на лікування, поховання, тощо на суму 38 500 грн. Інформував Анатолій ІВАЩУК, начальник відділу соціального захисту населення Корецької міської ради.

За результатами розгляду всіх питань прийнято відповідні рішення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь