A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Належну безпеку виборчим дільницям

Дата: 01.07.2019 09:57
Кількість переглядів: 489

Фото без описуНезабаром позачергові вибори до Верховної Ради України 21 липня 2019 року. Дільниці заповнюватимуться громадянами, які бажають проголосувати. В свою чергу, постає питання забезпечення на цих ділянках не лише дисципліни й порядку, але й пожежної безпеки.

З метою своєчасного вжиття організаційних та практичних заходів, направлених на забезпечення пожежної безпеки під час підготовки і проведення 21 липня 2019 року позачергових виборів до органів місцевого самоврядування Корецький районний сектор ГУ ДСНС пропонує вжити комплекс заходів, а саме.

Обслуговуючий персонал та осіб, які будуть залучені для роботи на виборчих дільницях, ознайомити з вимогами пожежної безпеки та діями при виникненні пожежі.

Приміщення в яких розташовані виборчі дільниці забезпечити вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник на кожні 20 квадратних­ метрів площі підлоги, але не менш одного вогнегасника на кожне окреме приміщення.

У приміщеннях виборчої дільниці на видних місцях біля телефонів  вивісити таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежної-рятувальної служби.

На період проведення на виборчій дільниці масових заходів, для підтримання порядку,  призначити відповідальних осіб.

Евакуаційні шляхи і виходи (коридори,­ проходи, сходові марші і площадки, вестибюлі, холи, тамбури тощо)  утримувати вільними, нічим не захаращеними. Не допускати улаштовувати на шляхах евакуації порогів, виступів, турнікетів, та інших пристроїв, які б перешкоджали вільній евакуації людей. У приміщенні, яке має один евакуаційний вихід, забезпечити одночасне перебування не більше 50-ти осіб. При наявності людей у приміщенні­ двері евакуаційних виходів при потребі замикати лише на внутрішні запори, які легко відмикаються.

Монтаж електропроводки слід проводити кваліфікованими особами (електриками) відповідно до вимог «Правил улаштування електроустановок». Електропроводка місцевого освітлення кабін для голосування повинна виконуватися за допомогою ізольованих електричних проводів, прокладка яких здійснюється по негорючим матеріалам­ (на спеціальних роликах). При прокладанні проводів з горючою ізоляцією по дерев'яних конструкціях приміщень та кабін, останні повинні захищатися шаром негорючого­ матеріалу, що виступає з кожної сторони таких проводів не менш ніж 0,01 м. З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів мають здійснюватися за допомогою опресування, зварювання і паяння, або затискачів (гвинтових, болтових тощо). Електричне устаткування, що живить зовнішню ілюмінацію й освітлення­ кабін, забезпечити самостійними­ вимикачами з відповідним електричним захистом.

На випадок відключення електроенергії обслуговуючий персонал будівель, де знаходяться виборчі дільниці, забезпечити електричними ліхтарями.

Місця установки та тип нагрівальних приладів узгоджувати  з органами у сфері пожежної та техногенної безпеки. 

Також, слід знати, що на виборчій дільниці забороняється: застосування відкритого вогню, некаліброваних (саморобних) запобіжників  саморобних подовжувачів, які не відповідають ПУЄ. Користування пошкодженими розетками, відгалужувальними та з’єднувальними коробками, вимикачами. Підвішувати світильники безпосередньо на струмопровідних проводах. Використання побутових електронагрівальних приладів у не встановлених для цього місцях. Застосовувати для електромереж радіо та телефонні проводи, використосувати електропроводку з пошкодженою ізоляцією. Заклеювати ділянки електропроводки папером, горючими тканинами. Підключати ілюмінацію безпосередньо від зовнішньої електропроводки (її слід монтувати через розподільний щит). Залишати без нагляду ввімкнуті в електромережу електроприлади (радіоприймачі, телевізори, магнітофони). Використовувати ролики, вимикачі,­ штепсельні розетки для підвішування одягу й інших предметів. Обгортати електролампи і світильники папером, тканиною та іншими горючими матеріалами, експлуатувати їх зі знятими ковпаками (розсіювачами). Застосовувати в приміщеннях виборчих дільниць електро-печі (плити), рефлектори й електрокаміни.

Виборчі дільниці повинні бути забезпечені електричними ліхтарями з розрахунку один ліхтар на кожного працівника, який буде чергувати в нічний або вечірній час. Всі члени комісії виборчої дільниці до початку проведення виборів повинні бути проінструктовані щодо правил пожежної безпеки під підпис.

Крім того, інформуємо, що відповідальність за протипожежний стан приміщень виборчих дільниць покладається особисто на  керівників підприємств, установ та організацій, яким належить ці приміщення, а за додержання протипожежного режиму – на голів комісій, завідуючих агітпунктами та чергових.

Пам’ятайте! Тільки суворо дотримуючись правил пожежної безпеки, можна уникнути неприємностей, пов’язаних з пожежами.

 

 

Провідний  інспектор Корецького РС ГУ ДСНС

України у Рівненській області

ст. лейтенант служби ЦЗ  Р.А.Бондарук

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь