A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ РЕКОМЕНДУЄ

Дата: 23.03.2020 14:12
Кількість переглядів: 359

Рекомендації щодо проведення

санітарно-протиепідемічних заходів

на період карантину в контексті спалаху нового вірусу (2019 –nCoV)

у багатоквартирних житлових будинках

 

Керівникам ОСББ та ЖЕКів:

1.Забезпечити  контроль за своєчасним вивезенням твердих побутових відходів  із контейнерів.

2. На період карантину заборонити використання сміттєпроводів у житлових будинках.

3.  Забезпечити своєчасне прибирання  прилеглої до будинку території.

4. Забезпечити щоденне прибирання під’їздів (протирання ручок вхідних  дверей, перил, кнопок ліфтів та домофонів, вологе прибирання ліфтів) із застосуванням деззасобів. 

5. Проводити провітрювання у під’їздах.

6. Вивісити інформаційні  листи щодо правил користування ліфтами у період карантину (не більше двох осіб у кабіні).

7. Прибиральників  під’їздів та прибудинкової території забезпечити  в достатній кількості інвентарем  та засобами індивідуального захисту (рукавиці, маски та антисептиками для рук).

8. Не допускати до роботи персонал із ознаками гострих респіраторних захворювань.

9. Мийні та дезінфекційні засоби повинні мати документи, які підтверджують їх якість, безпечність і походження.

Рекомендації щодо проведення

санітарно-протиепідемічних заходів

на період карантину в контексті спалаху нового вірусу (2019 –nCoV)

на промислових підприємствах

1. На  кожному промисловому підприємстві повинні бути облаштовані куточки особистої гігієни: рукомийники під’єднані до системи централізованого водопостачання та водовідведення; рідке мило, антисептик для рук, електрорушники, одноразові паперові серветки.Біля рукомийників має бути інструкція з вимогами до правильного миття рук(додається).

3. Через кожні дві години слід проводити технологічну перерву тривалістю 10-15 хвилин для проведення вологого прибирання та провітрювання.

4.На період карантину вологе прибирання приміщень повинно здійснюватись кожні  дві  години із застосуванням мийних та дезінфекційних засобів. Для прибирання необхідно мати достатню кількість посуду та інвентарю, який має бути промаркований і  застосовуватись за призначенням. Обов’язково кожні дві  години необхідно протирати ручки дверей, кожне  робоче місце  працівника  та технологічне обладнання,  з яким працівник контактує розчином із застосуванням дезінфекційних засобів та проводити провітрювання.

5.Миття рук персоналом має здійснюватись: після  відвідування санвузла, перед прийомом їжі  та з періодичністю 1 раз на годину.

6.Керівник закладу повинен забезпечити наявність необхідних медичних засобів (аптечка укомплектована термометром, жарознижуючими (бажано парацетамол), знеболюючими препаратами,  змінними одноразовими медичними масками, латексними  рукавичками).

8. Запровадити щоденний температурний скринінг працівників, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.

9. На період обіду не допускати скупчення персоналу у одному приміщенні ( прийом їжі проводити не більше 5 особам).

10. Забезпечити дотримання дистанції між працівниками при виконанні технологічних процесів, на відстань як мінімум 1 метр або встановити захисні екрани для захисту працівників.

11. Облаштувати у виробничому приміщенні  місце для встановлення антисептика для рук із дозаторами для персоналу.

12. На період карантину заборонити допуск на підприємства сторонніх осіб. 

13. Мийні та дезінфекційні засоби повинні мати документи, які підтверджують їх якість, безпечність і походження та використовуватись відповідно до інструкцій щодо їх застосування.

 

Рекомендації щодо проведення

санітарно-протиепідемічних заходів

на період карантину в контексті спалаху нового вірусу (2019 –nCoV)

у громадському транспорті

 

1. На період карантину громадським транспортом допускається перевозити у маршрутних таксі – 10 осіб, у тролейбусах – 20 осіб.

2. Персонал (водій та кондуктор) повинні бути забезпечені достатньою кількістю масок та латексних рукавичок для своєчасної їх заміни, антисептиком для рук.

3. У салони транспортних засобів слід допускати пасажирів  при обов’язковій наявності маски.

4. У салоні громадського транспорту пасажирам забезпечувати дотримання  дистанції  при розсаджуванні,  на відстань мінімум 1 метр.

5.  Забезпечити щоденну дезінфекцію транспортних  засобів  у місцях відведених для їх миття, з обов’язковою обробкою  поручнів, ручок та підлоги.

6.  Запровадити щоденний температурний скринінг працівників, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.

7. У кожному транспортному засобі аптечка повинна бути доукомплектована  термометром, жарознижуючими (бажано парацетамол), знеболюючими препаратами,  змінними одноразовими медичними масками, латексними  рукавичками).

8.  у Депо транспортних засобів  мають бути облаштовані куточки особистої гігієни: рукомийники під’єднані до системи централізованого водопостачання та водовідведення; рідке мило, антисептик для рук, електрорушники, одноразові паперові серветки.Біля рукомийників має бути інструкція з вимогами до правильного миття рук(додається).

9. На кінцевих зупинках кондукторам проводити протирання перил, поручнів у транспорті  розчином із дезінфекційного засобу та проводити ретельне провітрювання. 

10. Мийні та дезінфекційні засоби повинні мати документи, які підтверджують їх якість, безпечність і походження та використовуватись відповідно до інструкцій щодо їх застосування.

 

 

Рекомендації щодо проведення

санітарно-протиепідемічних заходів

на період карантину в контексті спалаху нового вірусу (2019 –nCoV)

узакладах продовольчої торгівлі

 

1. На період карантину у закладі торгівлі  слід не допускати реалізацію продукції швидкого харчування (хот-дог, гамбургер, піца тощо), кулінарних виробів, реалізації кави і чаю на розлив, харчових продуктів без упаковки виробника,що не підлягають термічній обробці. (Рішення про тимчасове призупинення виробництва та/або обігу харчових продуктів від 20.03.2020 №8,видане Головним державним інспектором Рівненської області).

2. На кожному об’єкті торгівлі мають бути облаштовані куточки особистої гігієни: рукомийники під’єднані до системи централізованого водопостачання та водовідведення; рідке мило, антисептик для рук,  одноразові паперові серветки.Біля рукомийників має бути інструкція з вимогами до правильного миття рук(додається).

3. Через кожні дві години слід проводити технологічну перерву тривалістю 10-15 хвилин для проведення вологого прибирання та провітрювання.

4.На період карантину вологе прибирання приміщень повинно здійснюватись кожні  дві  години із застосуванням мийних та дезінфекційних засобів. Для прибирання необхідно мати достатню кількість посуду та інвентарю, який має бути промаркований і  застосовуватись за призначенням. Обов’язково кожні дві  години необхідно протирати ручки дверей, та робоче місце продавця, ваги, прилавки, вітрини, касові апарати розчином із дезінфекційних засобів та проводити провітрювання.

5.Миття рук персоналом закладу торгівлі має здійснюватись: після приймання товару, викладки його на полиці, прибирання, відвідування санвузла та з періодичністю 1 раз на годину.

6. Власник чи адміністратор закладу торгівлі  повинні забезпечити  контроль  за  чисельністю покупців у магазині (не більше 5 чоловік у  невеликих магазинах,  10 – умінімаркетах) та  допуском у торгові приміщення покупців  тільки в масках.

7.Керівник закладу повинен забезпечити наявність необхідних медичних засобів (аптечка укомплектована термометром, жарознижуючими (бажано парацетамол), знеболюючими препаратами,  змінними одноразовими медичними масками, латексними  рукавичками).

8. Запровадити щоденний температурний скринінг працівників, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.

9. Забезпечити дотримання дистанції працівниками, які мають найбільший контакт із відвідувачами, на відстань як мінімум 1 метр, встановити захисні екрани для захисту працівників.

10. Забезпечити дотримання дистанції між покупцями  при проведенні розрахункових операцій на відстань як мінімум 1 метр.

11. Забезпечити роботу продавця в медичній масці та рукавичках.

12. Облаштувати у торговому залі місце для встановлення антисептика для рук із дозаторами  для відвідувачів.

13. Мийні та дезінфекційні засоби повинні мати документи, які підтверджують їх якість, безпечність і походження та використовуватись відповідно до інструкцій щодо їх застосування.

 

 

Рекомендований перелік дезінфікуючих засобів (використання відповідно до  інструкцій щодо застосування)

 

  1. Бланідас Актив.
  2. Бланідас 300.
  3. Лізоформін.
  4. Медикарін.
  5. Хлорантоїн.
  6. Гуасепт.

 Для дезінфекції рук:

  1. Дезасепт.
  2. Люмакспрофі.
  3. Стериліум.

Для швидкої дезінфекції:

               10.Дезспрей.

               11.Аніосспрей квік.

               12.Бацилол АФ.

 

Для дезінфекції приміщень:

              13.Дезхлор таблетки.

              14. Люмакс-хлор.

              15.Жавілар.

 

Для дезінфекції поверхні, інструментів:

              16.ChlorhexidinSept.

              17.Амілокс плюс.

             18. Еміталь гарант плюс.

             19.Дезанідін.

             20.Дезаль.

             21.Дезамін.

             22. Корзолекс екстра.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь