A A A K K K
для людей із порушенням зору
Корецька міська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Про реформування мережі закладів освіти та створення опорних закладів на території Корецької міської територіальної громади

Дата: 25.04.2024 14:31
Кількість переглядів: 33

Оголошення

про проведення публічного громадського обговорення, електронних консультацій з громадськістю та вивчення громадської думки

щодо потреби реформування мережі закладів освіти та створення опорних закладів на території Корецької міської територіальної громади  

 

І. Найменування організатора громадського обговорення:

Відділ освіти, культури, туризму, молоді, та спорту Корецької міської ради.

 

ІІ. Нормативне забезпечення:

Закони України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формування та реалізації державної політики», від 19.06.2019 № 532 «Про затвердження Положення про опорний заклад освіти», рішення Корецької міської ради від 25.04.2024 № 5127 «Про затвердження плану формування мережі закладів освіти Корецької міської територіальної громади на 2024 – 2025 роки». 

 

ІІІ. Мета: 

Врахування думки громадськості Корецької міської територіальної громади щодо потреби реформування мережі закладів освіти Корецької міської територіальної громади та створення опорних закладів.

На сьогодні значною проблемою залишається утримання та належне функціонування закладів освіти із малою наповнюваністю учнів.

Наявність у закладі освіти кількості класів із меншою наповнюваністю учнів, ніж розрахункова, призводить до дефіциту державної освітньої субвенції та, як наслідок, потреби спрямовувати кошти міської ради на виплату заробітної плати педагогічним працівникам. Громада за рахунок місцевого бюджету фінансує оплату комунальних послуг та енергоносіїв, утримання технічного персоналу, безкоштовне харчування учнів пільгових категорій, підвезення учнів, оплату енергоносіїв та ін. Варто зауважити, що на даний час витрачаються значні кошти на опалення напівпорожніх приміщень малокомплектних закладів освіти (переважна більшість початкових шкіл та  частина гімназій).

На виконання Закону України «Про повну загальну середню освіту» органи місцевого самоврядування мають до 1 вересня 2024 року затвердити плани формування мережі закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти. Крім цього, засновники ліцеїв до 1 вересня 2027 року мають створити та забезпечити ліцеї необхідною матеріально-технічною базою, обладнанням, відібрати на конкурсних засадах педагогічних працівників, провести конкурс відповідно до вимог законодавства на посаду керівника закладу освіти тощо.

Аналіз мережі класів та учнівського контингенту у розрізі кожного закладу освіти свідчить про те, що існуюча мережа закладів освіти громади не зовсім задовольняє потреби здобувачів освіти та потребує трансформації окремих шкіл, зокрема і з малою наповнюваністю.

Проведена трансформація мережі закладів освіти громади, зокрема створення опорних закладів, сприятиме не лише збереженню школи у населеному пункті, а й можливості через збільшення кількості учнів зберегти державну освітню субвенцію. 

Крім цього, важливою вимогою сьогодення є наявність у закладах освіти обладнаних та придатних до застосування укриттів для безпеки учасників освітнього процесу.     

 

ІV. Формат проведення громадського обговорення:

Громадське обговорення передбачатиме проведення публічного  громадського онлайн-обговорення, електронних консультацій з громадськістю, електронного анкетування, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективами закладів загальної середньої освіти.

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій та електронній формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника.

Пропозиції, розповсюджені через соцмережі, до уваги братися не будуть.

До участі в обговоренні запрошуються всі мешканці Корецької міської територіальної громади.

 

V. Місцезнаходження та адреса електронної пошти організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Корецької міської ради. 34700, Рівненська обл., м.Корець, пл.Київська, 5. Електронна пошта: korec.osvita2021@gmail.com. Сайт: https://korec.osv.org.ua

 

VІ. Прізвище та ім’я особи, відповідальної за проведення громадського обговорення: 

СИЛІН Роман Володимирович – начальник відділу, освіти, культури, туризму, молоді та спорту Корецької міської ради.

 

 VII. Свої зауваження та пропозиції просимо подавати з 26 квітня по 10 травня 2024 року на поштову адресу: 34700, Рівненська обл., м.Корець, пл.Київська, 5; на електронну адресу: korec.osvita2021@gmail.com; електронну форму: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeC0hOAPS6WJ1-eMZ0YwFnbL_DIi3l8j3QlCsrQPRhzCkGNow/viewform?usp=sf_link

 

VІІI. Термін і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Корецької міської ради https://korec.osv.org.ua

Інформаційна довідка щодо розрахунку обсягу освітньої субвенції на 2024 рік

Аналітична довідка щодо функціонування закладів освіти Корецької міської територіальної громади

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь